Τετάρτη 21 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΣΥΠΑ
Στάσεις εργασίας από την ερχόμενη Τετάρτη

Απεργιακές κινητοποιήσεις, για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δημοσίου, αλλά και το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων στα πολιτικά αεροδρόμια, ενόψει της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα, κήρυξε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

Θέματα αιχμής, επίσης, για τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) είναι η άμεση απόσυρση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών αεροδρομίων στην Ελλάδα, καθώς και η ρύθμιση για την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Σε πρώτη φάση αποφασίστηκαν καθημερινές 4ωρες στάσεις εργασίας (5 - 9 π.μ. και 2 - 6 μ.μ.) στις 28, 29, 30 Ιούνη και την 1η Ιούλη, ενώ οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας προαναγγέλλουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, καταγγέλλοντας τη διοίκηση της ΥΠΑ για αδιαφορία στα προβλήματα των εργαζομένων, αλλά και για «σειρά αυθαίρετων και παράνομων ενεργειών».

Σε ανακοίνωση της ΟΣΥΠΑ, καταγγέλλεται ότι μέσω σκόπιμων καθυστερήσεων μεθοδεύονται και προωθούνται αυθαίρετες παραχωρήσεις αρμοδιοτήτων της ΥΠΑ στην εταιρία του αεροδρομίου Σπάτων, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Επισημαίνεται ότι αν και ο κρατικός αερολιμένας της Αθήνας θα κλείσει όταν τεθεί σε λειτουργία το αεροδρόμιο Σπάτων, εντούτοις η διοίκηση της ΥΠΑ δεν έχει λάβει μέριμνα για την τύχη του προσωπικού, ενώ δεν κάνει απολύτως τίποτα για την απρόσκοπτη λειτουργία των αεροδρομίων, τα οποία υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Την ίδια στιγμή, προσλαμβάνονται έναντι αδράς αμοιβής «σύμβουλοι» για θέματα που χειρίζονται υπεύθυνα οι υπάλληλοι της υπηρεσίας, υποκαθιστώντας έτσι τη διοικητική ιεραρχία της ΥΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ