Τρίτη 14 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Σημαντική νίκη

Η μεγάλη ανατροπή - νίκη του Παναθηναϊκού, ήταν το κυριότερο γεγονός της 19ης αγωνιστικής. Από την οποία έλειψε η σημαντική έκπληξη, όχι όμως τα λάθη και τα προβλήματα, ιδιαίτερα των διαιτητών. Στο επίκεντρο, κυρίως λόγω των αντιδράσεων, η αναμέτρηση Καλλιθέας - Ιωνικού αν και δεν είναι οι μόνες ΠΑΕ που έχουν παράπονα. Απλώς αυτές «βγήκαν μπροστά».

Με βάση την εξέλιξη του αγώνα στη Ν. Σμύρνη, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε κάτι περισσότερο από 3 πόντους, χωρίς πάντως να αποδώσει ποδόσφαιρο αξιώσεων. Γιατί εξίσου σημαντικός, με την ουσία της νίκης, είναι και ο τρόπος με τον οποίο αυτή ήρθε. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα, να «γυρίσουν» το παιχνίδι, γεγονός που τους επιτρέπει αισιοδοξία για τις δυνατότητες της ομάδας και το μέλλον. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι πρέπει να προβληματιστούν πολύ. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να 'ναι σύμπτωση.

Αγχωτική, όπως δείχνει και το σκορ, η νίκη της ΑΕΚ. Εχασε μεν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ αλλά - κυρίως στην επανάληψη - έδωσε δικαιώματα. Η (καλοδουλεμένη) Λάρισα πήρε τον έλεγχο και απείλησε πιο πολύ απ' ό,τι απειλήθηκε. Πάντως οι «κιτρινόμαυροι» πήραν αυτό που ήθελαν και ήδη σκέπτονται την αναμέτρηση στο «Καραϊσκάκη». Νίκη ευρωπαϊκής προοπτικής για Αιγάλεω και Ξάνθη, νέα ήττα για τον ΟΦΗ. Στην τεχνική ηγεσία του οποίου, από χτες, δε βρίσκεται ο Βλάχος.

Με γκολ του ...συνήθη υπόπτου Ριβάλντο (69') ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Ακράτητο και διατήρησε τη διαφορά των 6 πόντων από την ΑΕΚ, την οποία υποδέχεται την Κυριακή. Οι «ερυθρόλευκοι», μετά την αποβολή του Πένια (35') ήταν καταιγιστικοί και - εκτός των άλλων ευκαιριών - είχαν 4 δοκάρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ