Τετάρτη 21 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΣΟΦΤΕΞ»
Επιμένουν αγωνιστικά

Στάση εργασίας και συγκέντρωση πραγματοποίησαν χτες, αναμένουν την απάντηση της εταιρίας για άρση των απολύσεων

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, σε περίπτωση που η διεύθυνση της επιχείρησης απορρίψει το αίτημα για ανάκληση των 7 απολύσεων που έχει κάνει, είναι οι εργαζόμενοι στην ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΧΑΡΤΟΠΟΙΪΑ «ΣΟΦΤΕΞ», μετά και την τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Εργασίας.

Με πανό και συνθήματα, εργαζόμενοι της ΣΟΦΤΕΞ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κουμουνδούρου και πήγαν στο υπουργείο Εργασίας, όπου παρέμειναν έξω από αυτό καθ' όλη τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης, απαιτώντας να αρθούν οι απολύσεις και να σταματήσει η διάλυση της επιχείρησης. Στο πλευρό των εργαζομένων, βρισκόταν και ο Γ. Πέρρος, μέλος της ΔΣ του ΕΚΑ. Το Σωματείο Εργαζομένων για χθες είχε εξαγγείλει τετράωρη στάση εργασίας 10 π.μ. - 2 μ.μ., ενώ τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε 24ωρη απεργία όπου συμμετείχε και το 100% των εργαζομένων.

Στη συνάντηση που έγινε μεταξύ του υφυπουργού Χρ. Πρωτόπαππα, διοίκησης «ΣΟΦΤΕΞ» και σωματείου, συμμετείχε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΚΑ Γ. Φελώνης. Οι παρεμβάσεις των δυο συνδικαλιστών εστιάστηκαν κυρίως στην ανάκληση των απολύσεων, αίτημα και των εργαζομένων, οι οποίοι, ωστόσο, θεωρούν ξεπούλημα την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης και καταγγέλλουν την πορεία συρρίκνωσης που ακολουθεί η πολυεθνική στην οποία ανήκει.

Παρά τις πιέσεις προς τον διευθύνοντα σύμβουλο Π. Φορλίν για ανάκληση των απολύσεων ως πρώτο βήμα, για να «ανοίξει» το ζήτημα της πορείας της «ΣΟΦΤΕΞ», αυτός είπε ότι θα απαντούσε αργότερα. Βασικά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους είναι τα προγράμματα μείωσης προσωπικού και το ζήτημα της πολυειδικότητας. Οπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «ΣΟΦΤΕΞ» Ν. Κακαστής, σε περίπτωση που ο Π. Φορλίν δε δεχτεί να άρει τις απολύσεις οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ακόμα πιο δυναμικά.

«Η εργοδοσία δείχνει αδιάλλακτη, παρόλο ότι έχει στριμωχτεί πολύ άσχημα από όλους. Εμείς σαν εργαζόμενοι συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας και θα συζητήσουμε τα πάντα μόνο μετά την άρση των απολύσεων», υπογράμμισε ο Χρ. Κατσούλιας, μέλος του ΔΣ του Σωματείου και κατήγγειλε ότι, κατά τη διάρκεια της συνάντησης και προκειμένου η εργοδοσία να δεχτεί να άρει τις απολύσεις, τόσο ο υφυπουργός Χρ. Πρωτόπαππας, όσο και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος ζητούσαν από τους εργαζόμενους να βάλουν «νερό στο κρασί» τους, όσον αφορά τα άλλα ζητήματα της απασχόλησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ