Τετάρτη 21 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΣΕΕ
«Σημαντικός στόχος» η ΟΝΕ

Την ικανοποίησή της εκφράζει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της, για την «πλήρη ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ», θεωρώντας μάλιστα ότι «δημιουργεί νέα δεδομένα για την οικονομική εξέλιξη και ανάπτυξη της χώρας».

Η ΓΣΕΕ αφού χαρακτηρίζει «σημαντικό στόχο» την επίτευξη της ΟΝΕ, προσθέτει ότι στηρίχτηκε κύρια στους εργαζόμενους. Για μία ακόμα φορά όμως, υποτάσσει τη βελτίωση της οικονομικής θέσης των εργαζομένων στη διατήρηση αυτού του επιτεύγματος, όπως και πρακτικά το έκανε με την υπογραφή της τελευταίας ΕΓΣΣΕ, με τις αυξήσεις «πείνας». Ετσι, μιλάει για αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των εργαζομένων, αλλά περιορίζεται να ζητήσει φορολογικές αλλαγές.

Επίσης, θεωρεί ότι πρέπει και οι επιχειρήσεις να συμβάλλουν με τη σειρά τους στα βάρη, ζητώντας... αύξηση των επενδύσεών τους, βελτίωση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας, ώστε να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας! Παράλληλα η ΓΣΕΕ τάσσεται υπέρ του «διαλόγου και της συνεννόησης» με κυβέρνηση και φορείς..

Ο αναπλ. πρόεδρος της ΓΣΕΕ και στέλεχος της Αυτόνομης Παρέμβασης, Α. Καλύβης, σε δήλωσή του χαρακτηρίζει επιθυμητό το στόχο της ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ και διαχωρίζει τη θέση του ως προς τη «νεοφιλελεύθερη πορεία» για την επίτευξη και διατήρησή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ