Τετάρτη 21 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ ΕΣΑΚ
Πάλη ενάντια στην ασυδοσία

Καταγγελία της παράταξης για το κλείσιμο του «Λαλιώτη»

Τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης ιματισμού «Λαλιώτη» στην Πάτρα, που αφού εκμεταλλεύτηκε τους 100 εργαζόμενους, επιβάλλοντας καθεστώς εργασιακού γκέτο, τους πέταξε στη συνέχεια στο δρόμο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τοπική Επιτροπή Αχαΐας της ΕΣΑΚ.

Οπως σημειώνει, «τέτοια σύγχρονα κολαστήρια είναι εκατοντάδες στην πόλη μας, που την περίοδο των χοντρών επιδοτήσεων με ζεστό τζάμπα χρήμα από ΟΑΕΔ, ευρωπαϊκά προγράμματα κλπ., ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια με απίθανες επωνυμίες και εκμεταλλεύονται διπλά και τριπλά τους εργαζόμενους. Οι εργοδότες, ενθαρρημένοι από τις ανατροπές των εργασιακών σχέσεων που πέρασε με νόμο η κυβέρνηση, την πολιτική της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων - εμπορευμάτων στα πλαίσια της ΟΝΕ, με την απειλή της ανεργίας και το πιστόλι της απόλυσης στον κρόταφο, αναγκάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς ασφάλιση, νόμιμες αποδοχές, καταπατώντας κάθε ίχνος ανθρώπινου δικαιώματος. Απαγορεύουν στην επικράτειά τους την παραμικρή επαφή των συνδικάτων με τους εργάτες και εφαρμόζουν στην πράξη το "νόμος είναι το κέρδος του καπιταλιστή"».

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση - υπογραμμίζει - οι εργαζόμενοι πρέπει να ορθώσουν τη δύναμη της ενότητας, της οργάνωσής τους. Σημειώνοντας πως χρειάζεται να μπει τέρμα στη μοιρολατρία, τονίζει: «Τώρα πρέπει να αναπτυχθεί η πάλη μας ενάντια στις ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση και στις εργασιακές σχέσεις, ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση της εργοδοσίας. Ρήξη και σύγκρουση με την ΟΝΕ, την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τις υποταγμένες πλειοψηφίες ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου. Λύσεις στα προβλήματά μας, απάντηση θετική στις ανάγκες μας, μπορούμε να έχουμε μόνο με την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής με άλλη λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ