Τετάρτη 21 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συλλαλητήριο για την ασφάλιση

Εντείνονται οι προετοιμασίες για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος

Τα μεγάλα αεροπανό που έχουν αναρτηθεί σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, οι αφίσες, οι περιοδείες κλιμακίων του ΠΑΜΕ, που συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, τα τραπεζάκια με ενημερωτικό υλικό και οι ντουντούκες στους δρόμους συνθέτουν το κλίμα της έντονης προετοιμασίας του μεγάλου συλλαλητηρίου ενάντια στην απειλούμενη κατεδάφιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, που οργανώνει το ΠΑΜΕ αύριο Πέμπτη στις 7 μμ στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Χτες το πρωί, κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΜΕ από το χώρο των οικοδόμων πραγματοποίησε περιοδεία σε γιαπιά της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Το κλίμα στις συγκεντρώσεις που έγιναν στους χώρους δουλιάς έδειξε ότι υπάρχει ανταπόκριση από τους οικοδόμους στην πρόταση του ΠΑΜΕ για ανάπτυξη αγωνιστικού διεκδικητικού κινήματος για την υπεράσπιση και διεύρυνση βασικών εργατικών δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα της ασφάλισης. Οι οικοδόμοι βλέπουν το πρόβλημα, που σ' αυτό οδηγεί η κυβερνητική πολιτική, ανησυχούν για τις εξελίξεις και θα συμβάλουν στην επιτυχία του συλλαλητηρίου με τη μαζική τους συμμετοχή.

Χτες επίσης πραγματοποιήθηκαν περιοδείες από κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΜΕ, από τους εργαζόμενους στο μέταλλο, σε πολλά εργοστάσια και βιοτεχνίες μετάλλου. Οι περιοδείες του κλιμακίου θα συνεχιστούν και σήμερα σε διαφορετικά εργοστάσια του κλάδου. Χτες εξάλλου, στις 7 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε περιοδεία στελεχών από διάφορους κλάδους στην αγορά της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της οποίας τα μέλη του ΠΑΜΕ ήρθαν σε επαφή με εκατοντάδες Θεσσαλονικείς, ενημέρωσαν για το αυριανό συλλαλητήριο και μοίρασαν υλικό σχετικό με το θέμα της κοινωνικής ασφάλισης.

Την ίδια ώρα, πραγματοποιήθηκε στην Ηλιούπολη σύσκεψη τοπικών φορέων με θέμα το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα και το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, με κεντρικό εισηγητή τον Βασίλη Αχτσή, αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Χτες το απόγευμα εξάλλου πραγματοποιήθηκαν περιοδείες από στελέχη του κινήματος των συνταξιούχων στα ΚΑΠΗ της πόλης και σήμερα το πρωί περιοδείες πραγματοποιούν στελέχη των εμποροϋπαλλήλων, μέλη του ΠΑΜΕ, σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ