Τετάρτη 21 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ALPHA BANK
ΟΧΙ στη διάλυση του σωματείου της Ιονικής

Καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις του σωματείου της πρώην Πίστεως

Την απροκάλυπτη και παράνομη παρέμβαση της εργοδοσίας της ALPHA BANK και των υποτακτικών της στα εσωτερικά του Συλλόγου Εργαζομένων που προέρχονται από την Ιονική Τράπεζα, με στόχο τη διάλυσή του, καταδικάζει και καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η γραμματεία της ΕΣΑΚ εργαζομένων στην ALPHA BANK.

Στην ανακοίνωση η ΕΣΑΚ καταδικάζει φαινόμενα «μεταπήδησης» και «μεταγραφής» συνδικαλιστικών στελεχών και καταγγέλλει τις προσπάθειες του Συλλόγου Εργαζομένων της ALPHA BANK, «που με εκβιασμούς και ταξίματα επιχειρεί να "ψαρέψει" νέα μέλη». Καταγγέλλει ακόμα τις ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, «που δρουν σε διατεταγμένη υπηρεσία για τη διάλυση του Συλλόγου» και καλεί τους εργαζόμενους της Ιονικής «να μην υπογράφουν δηλώσεις μετάνοιας, υποταγής και προσχώρησης σε εργοδοτικές λογικές».

Η ΕΣΑΚ επισημαίνει ότι θα παλέψει με όσες δυνάμεις έχει «για τη διατήρηση του σωματείου της Ιονικής. Θα επιδιώξει την ενίσχυσή του για να προσανατολιστεί η δράση του σε ταξική κατεύθυνση. Για να μπορεί να εκφράζει τα γνήσια συμφέροντα των εργαζομένων στην ALPHA BANK».

Αναφερόμενη στην πλειοψηφία του Σωματείου Εργαζομένων στην ALPHA BANK (πρώην Πίστεως) επισημαίνει ότι «δίνει καθημερινά εξετάσεις υποταγής στην εργοδοσία. Επικαλείται ανύπαρκτα αποτελέσματα διαλόγου όταν είναι σε όλους γνωστό ότι το μόνο που κάνει είναι να ακούει με σκυμμένο κεφάλι παραγγέλματα και εντολές. Είναι ένα σωματείο που λειτουργεί αντιδημοκρατικά. Αρνείται μέχρι και σήμερα οποιονδήποτε έλεγχο στα οικονομικά του (πάνω από τρία δισ. δραχμές). Αρνείται μέχρι και σήμερα να ενισχύσει τους εργαζόμενους που απεργούν, από το απεργιακό ταμείο, γιατί δεν το επιτρέπει η εργοδοσία. Σε αυτό το σωματείο δεν έχουν θέση εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια».

Η ΕΣΑΚ στη συνέχεια καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για σχέση ορισμένου χρόνου εργασίας, αμετάθετο, 35ωρο-5ήμερο-7ωρο 8πμ-3μμ, ίσες αμοιβές, ενιαίο ασφαλιστικό καθεστώς (με όρους, προϋποθέσεις, παροχές ανεξάρτητα από ασφαλιστικό φορέα) και, τέλος, ισότιμη αντιμετώπιση όλων των εργαζομένων.

Παράλληλα, καλεί κάθε εργαζόμενο και κάθε συνδικαλιστική δύναμη στην ALPHA BANK, που είναι στην ίδια κατεύθυνση, να παλέψουν μαζί για να επιβάλουν λύσεις σε όφελος των εργαζομένων. «Δεν πρέπει να έχει κανείς αυταπάτες ότι μπορούν να υπάρχουν "διασφαλίσεις" με εγγυητές την εργοδοσία, τις πλειοψηφίες των εργοδοτικών σωματείων, τις πλειοψηφίες ΟΤΟΕ και ΓΣΕΕ, με πρακτικά συμφωνίας και συμβόλαια τιμής ως αποτέλεσμα κοινωνικών διαλόγων».

Καταλήγοντας σημειώνει: «Σας καλούμε να παλέψουμε όλοι μαζί για ένα συνδικαλιστικό κίνημα μακριά από εργοδοτικές και κυβερνητικές παρεμβάσεις, που θα αντιπαλεύει τη σημερινή κυβερνητική πολιτική της ΕΕ και της ΟΝΕ και θα είναι σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τις σημερινές πλειοψηφίες ΟΤΟΕ - ΓΣΕΕ». Επισημαίνει ακόμη ότι η δράση του ΠΑΜΕ δίνει ελπίδα στους εργαζόμενους και ότι η ενίσχυση της ΕΣΑΚ είναι προϋπόθεση για πάλη από καλύτερες θέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ