Τετάρτη 21 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καλωσόρισμα δυόμισι αράδων

Δυόμισι αράδες αφιέρωσαν οι εταίροι, στο πολυσέλιδο κείμενο των Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της πορτογαλικής προεδρίας της ΕΕ, για να καλωσορίσουν και να συγχαρούν την ένταξη της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση. Μάλλον οι εταίροι δεν «κατανόησαν» πως η ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ ήταν ο αποκλειστικός στόχος της πολιτικής των κυβερνήσεων του Κ. Σημίτη, ο οποίος ίσως και να ήθελε κάτι περισσότερο από δυόμισι αράδες...

Κάτι περισσότερο ακόμη, πάντως, φαίνεται πως περιμένει από τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός, καθώς, όπως έγραφαν οι πορτογαλικές εφημερίδες, δήλωσε πως οι Ελληνες πρόθυμα έκαναν θυσίες για την ΟΝΕ και θα συνεχίσουν να... θυσιάζονται για τη «διατηρησιμότητα» εντός της ΟΝΕ.

Πέρα από τις δυόμισι γραμμές για την ελληνική ένταξη στην ΟΝΕ, τα κείμενα των Συμπερασμάτων αναφέρονται επί μακρόν στην προσπάθεια, ή το «όνειρο» των εταίρων να συγκροτήσουν ευρωπαϊκό στρατό. Ετσι, λοιπόν, ανακοινώνεται η πραγματοποίηση διάσκεψης, στην οποία οι εταίροι θα καταθέσουν τις δεσμεύσεις τους για τη δημιουργία ενός στρατιωτικού σώματος 60.000 ανδρών, καθώς και 5.000 αξιωματικών της Αστυνομίας, οι οποίοι θα αναλαμβάνουν «προληπτικές» αποστολές για την αποσόβηση κρίσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ