Τετάρτη 21 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανεκτίμητο υλικό - παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τριήμερη έκθεση για το βρώμικο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η έκθεση για το βρώμικο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, που οργανώθηκε το τριήμερο που μας πέρασε στο παλιό δημαρχείο της Καλαμαριάς, μετά από πρωτοβουλία των Ελλήνων τεχνικών της ιδιωτικής τηλεόρασης. Είναι οι άνθρωποι που με κίνδυνο της ζωής τους αποτύπωσαν στη διάρκεια του πολέμου, με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου, τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί στη Γιουγκοσλαβία. Πρόκειται για ένα ανεκτίμητο υλικό που αφήνουν παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές αυτοί οι αφανείς συνδημιουργοί των τηλεοπτικών προγραμμάτων, οι οποίοι όμως δεν απολαμβάνουν την προβολή όσων είναι μπροστά από την κάμερα.

Στη διάρκεια του τριήμερου παρουσίασαν σε βίντεο και φωτογραφίες τα συγκλονιστικά ντοκουμέντα που κατέγραψαν στην περίοδο του πολέμου κατά της Σερβίας. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής τόσο οι τεχνικοί όσο και οι δημοσιογράφοι που χαιρέτισαν, τόνισαν ότι ένα χρόνο μετά τον πόλεμο τα γεγονότα και όσα στη συνέχεια αποκαλύφθηκαν δικαίωσαν πλήρως τη δουλιά των Ελλήνων τεχνικών και δημοσιογράφων. Οσοι τότε τους κατηγορούσαν για μεροληπτική πληροφόρηση, τώρα έρχονται να ομολογήσουν ότι μεροληπτική ήταν η εικόνα που δινόταν για τον πόλεμο από τα μεγάλα δυτικά κανάλια. Οπως επίσης υπογράμμισαν οι οργανωτές της εκδήλωσης, στόχος της πρωτοβουλίας τους «είναι να θυμηθούμε, ρίχνοντας μια πιο ψύχραιμη ματιά στην αγριότητα αυτού του πολέμου, ελπίζοντας ότι συμβάλλουμε και εμείς στην ειρήνη».

Στο χαιρετισμό του ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης σημείωσε τα παρακάτω:

«Ενας μεγάλος φιλόσοφος ο Καρλ Μαρξ έγραψε πριν 150 χρόνια ότι οι φιλόσοφοι προσπάθησαν να εξηγήσουν τον κόσμο, σκοπός όμως είναι να τον αλλάξουμε. Αν ζούσε σήμερα ο Μαρξ θα του έλεγα ότι τώρα χρειαζόμαστε να τον εξηγήσουμε τον κόσμο για να μπορέσουμε να τον αλλάξουμε, να βρούμε τις αιτίες γιατί ο κόσμος είναι έτσι όπως είναι».

«Η ενημέρωση δεν πρέπει να σταματά μόνο όταν απλώς και μονάχα πληροφορεί. Εδώ απεικονίζεται ένας κόσμος του πολέμου που θα πρέπει να τον αλλάξουμε και για να τον αλλάξουμε, πρέπει να τον εξηγήσουμε. Και οι αίτιοι του πολέμου, οι αίτιοι αυτού του κόσμου του πολέμου, είναι γνωστοί. Πρέπει λοιπόν προσπαθώντας να αλλάξουμε τον κόσμο του πολέμου να σκεφθούμε πως υπάρχει τη στιγμή αυτή μια δύναμη, δυστυχώς σε πλήρη εξέλιξη, ως οργανισμός, ως παρουσία. Κι αυτός είναι το ΝΑΤΟ. Εγώ για να εξηγήσω τον κόσμο και να βοηθήσω κι εγώ στην αλλαγή του θα ζητούσα να μας αποχαιρετήσει αυτός ο οργανισμός για να βρούμε την ειρήνη», κατέληξε ο Γ. Χουρμουζιάδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ