Τετάρτη 21 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
«Νεοφιλελεύθερος σκοταδισμός»

«Η αυριανή (σ.σ. σημερινή) συγκέντρωση που οργανώνει ο κ. Χριστόδουλος αποτελεί μια απόπειρα της εκκλησιαστικής ιεραρχίας - που ήδη στηρίζει τις κυρίαρχες αστικές πολιτικές, επαινώντας το οικονομικό και "αναπτυξιακό" μοντέλο της παγκοσμιοποίησης - να διεκδικήσει άμεσο πολιτικό ρόλο και να εμποδίσει μακροπρόθεσμα κάθε αλλαγή στις σχέσεις εκκλησίας και κράτους».

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Κομμουνιστική Ανανέωση», αναφορικά με τη σημερινή «λαοσύναξη» στην πλατεία Συντάγματος. Συνεχίζοντας επισημαίνει: «Στην ουσία η ηγεσία της εκκλησίας, με τις "λαοσυνάξεις" επιχειρεί όχι απλά ν' αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ταυτοτήτων, αλλά να εμποδίσει τον επιβεβλημένο διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους, το μόνο αναγκαίο και ώριμο από καιρό αίτημα».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η κυβέρνηση Σημίτη, που όσο επιθετική είναι απέναντι στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, τόσο υποχωρητική είναι στις αιτιάσεις των συντηρητικών δυνάμεων, έχει ήδη, μέσω κυβερνητικών στελεχών, που αναφέρονται στους "φωταδιστές" κλπ., στείλει το μήνυμα στη σκοταδιστική ιεραρχία, ότι ο "εκσυγχρονισμός" της αρχίζει και τελειώνει στη μη αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ