Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παράταση, λόγω επιτυχίας

«Η ηδονή της τιμιότητας» στο θέατρο «Στοά»
«Η ηδονή της τιμιότητας» στο θέατρο «Στοά»
Αν και ο προγραμματισμός προέβλεπε η «Ηδονή της τιμιότητας» να παίζεται στο θέατρο «Στοά» μέχρι το τέλος του Φλεβάρη, λόγω μεγάλης επιτυχίας, η παράσταση θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή των Βαΐων.

Η πεποίθηση του Πιραντέλο πως ο άνθρωπος δεν είναι κυρίως ό,τι φαίνεται, αλλά άγεται και φέρεται από ό,τι κρύβεται κάτω από ένα προσωπείο, συναντά τις ευαισθησίες του σημερινού θεατή στο θέμα της τιμιότητας. Στο έργο ένας άνθρωπος με σκοτεινό παρελθόν καλείται να παίξει τον τίμιο σύζυγο μιας γυναίκας που έμεινε έγκυος από τον παντρεμένο εραστή της. Μετά τα σφάλματά του, όμως, αποφασίζει οι πράξεις του να διακρίνονται από απόλυτη τιμιότητα, πράγμα εξωφρενικό για μια κοινωνία υποκριτική.

Η παράσταση παρουσιάζεται σε μετάφραση Νίκου Μοσχονά, θεατρική προσαρμογή - σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου, σκηνικά - κοστούμια Λέας Κούση. Παίζουν: Λήδα Πρωτοψάλτη, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αλέκος Κούρος, Πολύκαρπος Πολυκάρπου, Σπύρος Σαραφιανός, Γιώργος Ζιόβας, Εύα Καμινάρη, Μαρία Μπρανίδου, Στέφανος Καλαϊτζής.

  • Επίσης, οι παραστάσεις του «Φιλάργυρου» του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία του Εύη Γαβριηλίδη, στο «Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν» (Φρυνίχου 14), παρατείνονται μέχρι τις 12/3, λόγω της μεγάλης επιτυχίας. Η παράσταση ανεβάστηκε σε μετάφραση Γιώργου Σημηριώτη, σκηνικά - κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ και μουσική Μιχάλη Χριστοδουλίδη. Παίζουν: Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μαριάνθη Σοντάκη, Χριστίνα Κουτσουδάκη, Γιάννης Κρανάς, Γιώργος Τσιδίμης, Θόδωρος Αντωνιάδης, Κίμων Φιορέτος, Ματίνα Νικολάου, Δημήτρης Πακσόγλου, Δημήτρης Δεγαΐτης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ