Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Με τα οράματα της Αντίστασης

Η ιδρυτική συνέλευση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φίλων και Απογόνων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας Παράρτημα Κοκκινιάς πραγματοποιήθηκε στο τέλος της προηγούμενης βδομάδας στο δημαρχείο της Νίκαιας με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, νεολαίας και εκπροσώπων φορέων της περιοχής. Μέσα από την εκδήλωση αυτή επισφραγίστηκαν για μια ακόμα φορά οι στενοί δεσμοί της Νίκαιας με την Εθνική Αντίσταση και τους αγώνες του λαού για κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή.

Η Κοκκινιά άλλωστε έχει διαδραματίσει το δικό της ξεχωριστό ρόλο στην απελευθέρωση της πατρίδας από τους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους υποστηρικτές τους με τη Μάχη της Κοκκινιάς το Μάρτη του 1944 και το Μπλόκο της Κοκκινιάς τον Αύγουστο του 1944. Ενώ σημαντική είναι η παρουσία των κατοίκων της στις μάχες του Δεκέμβρη και η ανυπότακτη αντίστασή τους στην ιμπεριαλιστική επέμβαση των Αγγλων και των Αμερικάνων, με τη μαζική στράτευση χιλιάδων κατοίκων της πόλης στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας.

«Η πόλη μας, η ανταρτομάνα Κοκκινιά, δήλωσε ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος που παραβρέθηκε ως ιδρυτικό μέλος, ποτέ δεν ξέχασε τους αγώνες της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας για λαοκρατία και εθνική ανεξαρτησία. Πάνω σ? αυτό το πλαίσιο ο Δήμος της Νίκαιας, ανακαίνισε το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης που υπάρχει στην πόλη μας, εξέδωσε σε βιβλίο το Μπλόκο της Κοκκινιάς, με στόχο η νέα γενιά της πόλης να μάθει την πραγματική ιστορία του τόπου μας και να εμπνευστεί από τους αγώνες για μια καλύτερη ζωή. Σήμερα που τα λαϊκά προβλήματα οξύνονται όλο και περισσότερο είναι χρέος όλων μας να παραδειγματιστούμε από τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και να οργανώσουμε τους σημερινούς μεγάλους ταξικούς αγώνες ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, να οργανώσουμε τους αγώνες για ουσιαστική λύση στα μεγάλα προβλήματα που βιώνει ο ελληνικός λαός, να συνεχίσουμε τους αγώνες μας για τα ανεκπλήρωτα αιτήματα της Εθνικής Αντίστασης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ