Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΡΡΕΣ
Δυστύχημα με τραγικό απολογισμό

Δύο νεκροί και 18 τραυματίες από σύγκρουση τρένου με αγροτικό όχημα που είχε ακινητοποιηθεί στις σιδηροδρομικές γραμμές

Ο απεγκλωβισμός των επιβατών του τρένου δεν ήταν εύκολος, καθώς τα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν, βούλιαξαν στα μαλακά χώματα των καλλιεργήσιμων εκτάσεων

Eurokinissi

Ο απεγκλωβισμός των επιβατών του τρένου δεν ήταν εύκολος, καθώς τα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν, βούλιαξαν στα μαλακά χώματα των καλλιεργήσιμων εκτάσεων
Δύο νεκροί και 18 τραυματίες, ένας εκ των οποίων σοβαρά, είναι ο τραγικός απολογισμός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που έγινε χτες το μεσημέρι στις Σέρρες. Το ατύχημα συνέβη στις 2 και 7 λεπτά το μεσημέρι, 500 μέτρα από το χωριό Χρυσό, μεταξύ των σιδηροδρομικών σταθμών Σερρών - Λευκοθέας, όταν η διερχόμενη αμαξοστοιχία Ιντερσίτι (ICity 70) του ΟΣΕ, που εκτελούσε το δρομολόγιο «Πειραιάς - Αλεξανδρούπολη», συγκρούστηκε με αγροτικό αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στις γραμμές του τρένου. Από τη σύγκρουση εκτροχιάστηκαν τέσσερα βαγόνια της αμαξοστοιχίας.

Νεκροί είναι ο 42χρονος πλανόδιος ψαράς που οδηγούσε το αυτοκίνητο και μία 23χρονη επιβάτισσα του τρένου. Ενας επιβάτης νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος, ενώ οι υπόλοιποι, μεταξύ των οποίων και οι δύο μηχανοδηγοί της αμαξοστοιχίας, είναι ελαφρύτερα τραυματισμένοι. Ολοι τους νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Σερρών. Ο απεγκλωβισμός των επιβατών του τρένου δεν ήταν εύκολος, καθώς τα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν, βούλιαξαν στα μαλακά χώματα των καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με μικρή καθυστέρηση.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του ΟΣΕ, το τρένο που μετέφερε 101 επιβάτες συγκρούστηκε με αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο «προσπάθησε να διασχίσει τις σιδηροδρομικές γραμμές παράνομα εκτός Ισόπεδης Διάβασης». Σύμφωνα με τη σύζυγο του οδηγού του αγροτικού αυτοκινήτου, αυτή κι ο σύζυγός της είχαν χαθεί μέσα στα χωράφια. Προσπάθησαν διερχόμενοι από τα χωράφια να περάσουν από τη σιδηροδρομική γραμμή, όμως οι ρόδες του αυτοκινήτου κόλλησαν στις ράγες από τη λάσπη. Ο σύζυγός της επέμενε να ξεκολλήσει το αυτοκίνητο, ενώ ερχόταν το τρένο. Εκείνη πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο κι είδε μπροστά στα μάτια της τη σύγκρουση και τον εκτροχιασμό.

Κάτοικοι της περιοχής σημειώνουν ότι η διέλευση από τη σιδηροδρομική γραμμή είναι συνηθισμένη και απαραίτητη για την ευκολότερη μετακίνηση του αγροτικού πληθυσμού. Επισημαίνουν ότι λίγο πιο πέρα από το σημείο του δυστυχήματος υπάρχει επικίνδυνη αφύλακτη διάβαση από όπου διέρχεται κάθετα αγροτικός δρόμος, ενώ οι φυλασσόμενες διαβάσεις στη γύρω περιοχή παρουσιάζουν κατά καιρούς προβλήματα στη λειτουργία τους. Γι' αυτό και πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής είναι η δημιουργία ασφαλών, φυλασσόμενων διαβάσεων.

Για το ατύχημα κινητοποιήθηκαν ο υπηρεσιακός μηχανισμός του ΟΣΕ, της Πυροσβεστικής, οι δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού που βοήθησαν στον απεγκλωβισμό των επιβατών, αλλά και το ΕΚΑΒ. Σημειώνεται ότι τα δρομολόγια του ΟΣΕ στη διαδρομή μεταξύ των Σιδηροδρομικών Σταθμών Σερρών - Δράμας και αντίστροφα εκτελούνταν με μεταβιβάσεις των επιβατών σε λεωφορεία, μέχρι την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ