Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαμάχη εταιριών για τα παρκόμετρα

Δικαστική διαμάχη εταιριών έχει ξεσπάσει για το ποιος θα πάρει τα παρκόμετρα που εκχωρεί η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων. Η κερδοφόρα αυτή επιχείρηση, που θα επιφέρει στην κοινοπραξία που θα πάρει το έργο το ποσό των 18 εκατ. ευρώ, μόνο χαμένο θα έχει τους δημότες και τους εργαζόμενους της πόλης, οι οποίοι θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν ακόμη και για να παρκάρουν κάτω από το σπίτι τους. Το μέτρο, το οποίο η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» καταψήφισε τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο επινοικιάζεται ο δημόσιος χώρος, θα εφαρμοστεί αρχικά στο κέντρο της πόλης.

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η κοινοπραξία εταιριών «Alphyra Group LTD, Altius-It Solotions ΕΠΕ, Αφοί Σαρακάκη ΑΕΒΕ», ζητώντας να παγώσει ως παράνομη η απόφαση του Δήμου Αθηναίων με την οποία επικυρώθηκε στην κοινοπραξία «Parkmobil Group B.V.» ο διαγωνισμός για την τοποθέτηση παρκόμετρων στο κέντρο της Αθήνας, με απόφαση της διοίκησης του δήμου στις 26 Γενάρη.

Η «Alphyra Group» ζητάει να εκδοθεί προσωρινή διαταγή που να απαγορεύει την υπογραφή της σύμβασης, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε. Η προσφεύγουσα εταιρία υποστηρίζει ότι η προσφορά της αντιπάλου εταιρίας είναι κάτω του κόστους, με αποτέλεσμα να μην εκτελεστεί η σύμβαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ