Τρίτη 21 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΜΕ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ 2006 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής με κάθε μέσο

Κάλεσμα στους εργαζόμενους της Αθήνας να συμμετέχουν μαζικά στο σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ απευθύνουν η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» και η «Συμπαράταξη για την Αθήνα»

Κάλεσμα στους εργαζόμενους της Αθήνας να συμμετέχουν μαζικά στο σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ απευθύνει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», τονίζοντας την αναγκαιότητα να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά η αντιλαϊκή πολιτική που στέλνει στην ανεργία χιλιάδες, που πετσοκόβει τους μισθούς και τις συντάξεις, που ιδιωτικοποιεί την Υγεία και την Παιδεία.

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο των ταξικών δυνάμεων απευθύνει και η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία, τονίζοντας μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της:

«Η γενικευμένη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, στο σύνολο των δικαιωμάτων τους, ταυτίζεται με την επίθεση που δέχεται το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων. Την ώρα που τα κέρδη του κεφαλαίου έχουν στήσει τρελό χορό και η κυβέρνηση διακηρύσσει ακόμα πιο αποφασιστική εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της, δηλαδή μεγαλύτερα δεινά για το λαό, θεωρούμε χρέος μας να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου για συστράτευση στο πλευρό της εργατικής τάξης.

Τα συλλαλητήρια που έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη 21 Φλεβάρη μπορούν να σηματοδοτήσουν μια κοινή αγωνιστική πορεία όλων εκείνων των δυνάμεων που αντιπαλεύουν την πολιτική του κεφαλαίου, σ' όποια πλευρά της ζωής μας κι αν εκφράζεται αυτή.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και όσοι συναινούν μαζί τους, αξιοποιούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να περνάνε την αντιλαϊκή πολιτική. Είμαστε αντίθετοι σ' αυτή την πραγματικότητα, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους, συντονιζόμαστε με το ταξικό εργατικό κίνημα, για την κατοχύρωση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Υποστηρίζουμε την κατάκτηση του δικαιώματος συλλογικών διαπραγματεύσεων. Ειδικά στην Αυτοδιοίκηση διεκδικούμε την πλήρη κάλυψη των απαιτούμενων θέσεων. Μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους τους εργαζόμενους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Σύγχρονο οργανισμό λειτουργίας και αμοιβή στη βάση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων. Καλούμε τα λαϊκά στρώματα να αναπτύξουν την πάλη τους, να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση, να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης υπέρ του λαού, παντού και σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ