Τρίτη 21 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΜΕ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ 2006 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Επιταχύνει τους αντεργατικούς ρυθμούς

Στα σκαριά ο «διάλογος» και για το Ασφαλιστικό

Επιτάχυνση του ήδη αντεργατικού έργου που έχει συντελεστεί από το υπουργείο Απασχόλησης υποσχέθηκε ο νέος υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης. Μετά την πρώτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Απασχόλησης υποστήριξε ότι «είμαστε προσηλωμένοι στην πολιτική της ολοκληρωμένης ανάπτυξης», δηλαδή στη γνωστή συνταγή ενίσχυσης των επιχειρήσεων και χτυπήματος των εργατικών δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα, εμφανίστηκε και αυτός, όπως όλοι οι προκάτοχοί του, ως υπέρμαχος του «κοινωνικού διαλόγου» της διαρκούς διαβούλευσης και της αναγκαίας σύνθεσης..!

Την ίδια στιγμή έκανε καθαρό πως «η χώρα βαδίζει σε ένα πλαίσιο που συνδιαμορφώνεται στις Βρυξέλλες». Το επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις προτάσεις της για τη διαδικασία του διαλόγου που επιδιώκει να οργανωθεί για το ασφαλιστικό. Ο διάλογος, όπως είπε, θα γίνει στη Βουλή με τα κόμματα και άλλες κοινωνικές δυνάμεις, σε φόρα όπως η ΟΚΕ, ενώ η ατζέντα του συγκεκριμένου διαλόγου θα προκύψει από τη συζήτηση.

«Πλάτη» από τη ΔΑΚΕ

Και ενώ οι αντιδράσεις των εργαζομένων απέναντι στην κυβερνητική πολιτική φουντώνουν, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΑΚΕ, με ανακοίνωσή της, τείνει χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση. Ετσι, παρά τις περικοκλάδες για τα προβλήματα των εργαζομένων, η παράταξη τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της «προώθησης αλλαγών και μεταρρυθμίσεων», που μάλιστα είναι «αναπόφευκτη και απαραίτητη»... Καλεί μάλιστα το συνδικαλιστικό κίνημα αντί να δώσει «μάχη χαρακωμάτων», «να διαπραγματευτεί» για τις αλλαγές στον ιδιωτικό τομέα και στις ΔΕΚΟ και να «αντισταθμίσει τη μείωση των παραδοσιακών δικαιωμάτων, με νέα ωφελήματα, έστω και διαφορετικής μορφής για τους εργαζόμενους...». Με δυο λόγια, η ΔΑΚΕ, καλεί τους εργαζόμενους να μην παλέψουν, να απεμπολήσουν τα δικαιώματά τους και να διαπραγματευτούν ορισμένα ψίχουλα σε αντάλλαγμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ