Τρίτη 21 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αντεργατικός «μοχλός»

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ για την απόφαση πρόσληψης εργαζομένων με συμβάσεις έργου

Την πρόσληψη άλλων 45 υπαλλήλων με το απαράδεκτο καθεστώς των συμβάσεων έργου, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λάρισας. Η απόφαση εντάσσεται στην αντεργατική τακτική που ακολουθεί η σημερινή Δημοτική Αρχή, που στηρίζεται από τη ΝΔ, όπως και η προηγούμενη, που στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ, η οποία ως αποτέλεσμα έχει το 1/3 περίπου των εργαζομένων σε υπηρεσίες, οργανισμούς και επιχειρήσεις του Δήμου Λάρισας να απασχολούνται με συμβάσεις έργου, ορισμένου χρόνου και άλλες ελαστικές μορφές απασχόλησης, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Την απόφαση για προσλήψεις με συμβάσεις έργου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας πως αποδεικνύει αυτό που χρόνια καταγγέλλει το ΚΚΕ, ότι ο Δήμος Λάρισας πρωτοστατεί στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων. «Οι εργαζόμενοι - τονίζει - δεν πρέπει να υποκύπτουν στα διλήμματα ανεργία ή μισή δουλιά, μισός μισθός, μισή ζωή. Το ΚΚΕ τάσσεται κατά αυτών των εργασιακών σχέσεων και παλεύει να καταργηθούν».

Και καταλήγει: «Στις ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι, πρέπει να καταδικάσουν αυτές τις αντεργατικές πολιτικές, τα κόμματα και τις δημοτικές αρχές όπως της Λάρισας και αλλού που τις εφαρμόζουν. Να δυναμώσουν με την ψήφο τους τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που θα στηρίξει το ΚΚΕ, γιατί μόνο έτσι μπορούν να βάλουν ένα φρένο στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης, εργοδοσίας και των αντιλαϊκών τοπικών αρχών, μόνο έτσι μπορούν να δώσουν δύναμη στον αγώνα τους για τα δικαιώματά τους και να συμβάλουν στη δημιουργία θετικών πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων προς όφελός τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ