Τρίτη 21 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Φουντώνει η αλληλεγγύη στους απεργούς ναυτεργάτες

Νησιώτες και εργαζόμενοι όλων των κλάδων εκφράζουν τη συμπαράστασή τους και προειδοποιούν την κυβέρνηση να μην τολμήσει να καταφύγει στη λύση της επιστράτευσης

Εργαζόμενοι όλων των κλάδων δίνουν καθημερινά μαζί με τους ναυτεργάτες τη μάχη της περιφρούρησης στα λιμάνια
Εργαζόμενοι όλων των κλάδων δίνουν καθημερινά μαζί με τους ναυτεργάτες τη μάχη της περιφρούρησης στα λιμάνια
Ενα δυνατό και μαζικό κίνημα αλληλεγγύης από Ομοσπονδίες, συνδικάτα, σωματεία και φορείς των νησιωτών έχει ξεσηκώσει ο απεργιακός αγώνας των ναυτεργατών.

Την κυβέρνηση των εφοπλιστών και την πολιτική της, ως μόνη υπεύθυνη για τα προβλήματα νησιωτών και ναυτεργατών, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Σάμου, τονίζοντας ότι ο αγώνας των ναυτεργατών είναι αγώνας και όλων των νησιωτών που βλέπουν να χειροτερεύει η συγκοινωνιακή τους εξυπηρέτηση.

Τις καταστροφικές συνέπειες που θα προκύψουν από την εφαρμογή του διαλυτικού κανονισμού 3577/92 της ΕΕ για τους νησιώτες, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Πανικάρια Συντονιστική Επιτροπή για την Ακτοπλοΐα και δηλώνει «στους κάθε λογής όψιμα ανησυχούντες για τον αποκλεισμό των νησιωτών, "για τα προβλήματα που δημιουργεί η απεργία", ότι τα προβλήματα μας τα δημιουργεί η αντιναυτεργατική-αντινησιωτική πολιτική της κυβέρνησης και γι' αυτό το λόγο ο αγώνας των ναυτεργατών είναι και δικός μας αγώνας».

«Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροπαραγωγοί και οι μικροεπαγγελματίες, έχουν την καθολική ευθύνη η κυβέρνηση, το ΥΕΝ και οι εφοπλιστές. Ενάντια σ' αυτούς πρέπει να στραφεί η αντίδραση των λαϊκών στρωμάτων». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τοπική Γραμματεία ΠΑΜΕ Ηρακλείου και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στο σημερινό συλλαλητήριο διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου.

Στο πλευρό των ναυτεργατών καλεί τους οικοδόμους να βρεθούν η Πανελλήνια Ομοσπονδία του κλάδου. «Να είναι σε ετοιμότητα για την αποτροπή κάθε προσπάθειας της κυβέρνησης για καταστολή της απεργίας», ενώ προειδοποιεί την κυβέρνηση «να παραιτηθεί από κάθε ιδέα βίαιης καταστολής του αγώνα των ναυτεργατών γιατί θα μας βρει αντιμέτωπους στα λιμάνια μαζί με τους συναδέλφους μας ναυτεργάτες».

Η Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση (ΕΣΑΚ) Οδηγών σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «οι ναυτεργάτες δεν είναι αντίπαλοί μας. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας». Η συμπαράταξη επισημαίνει ότι και οι οδηγοί μέσω του νομοσχεδίου που έχει ετοιμάσει για τον κλάδο τους η κυβέρνηση, πλήττονται βάναυσα από την αντιλαϊκή πολιτική που χτυπάει και τους ναυτεργάτες αλλά και όλους τους εργαζόμενους. Παράλληλα καλεί τους οδηγούς να συμπαρασταθούν μαζικά στους ναυτεργάτες και να πάρουν μαζικά μέρος στο σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Την κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού απέναντι στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο μια σειρά ταξικά σωματεία και οργανώσεις, εκφράζοντας την ολόπλευρη αλληλεγγύη τους και σημειώνοντας, ότι κυβέρνηση και εφοπλιστές θα τα βρουν απέναντί τους σε περίπτωση που επιδιώξουν να χτυπήσουν το ναυτεργατικό αγώνα επιστρατεύοντας κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Ανάμεσά τους ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας», η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Επιτροπών Αγώνα και Συνδικαλιστών στους ΟΤΑ Αττικής, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος Αθήνας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών και η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ