Τρίτη 21 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δυναμώνουμε την οργάνωση και την πάλη μας

Η Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών του ΚΚΕ χαιρετίζει τον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα των νησιών να αναπτύξουν μαζικό κίνημα αλληλεγγύης που θα στηρίζει το ναυτεργατικό αγώνα και θα δίνει ώθηση συνολικά στους αγώνες της εργατικής τάξης.

«Οι εργάτες της θάλασσας, αναφέρει η ανακοίνωση, με καθολική συμμετοχή και αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουν τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς της κυβέρνησης και των εφοπλιστών. Καταδικάζουν με τον αγώνα τους την αντεργατική πολιτική της ΝΔ και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, απαιτούν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και την άμεση απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου του ΥΕΝ που χτυπάει ασφαλιστικά, εργασιακά και εκπαιδευτικά δικαιώματα. Οι εργάτες της θάλασσας βίωσαν την αντεργατική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, βιώνουν την ίδια φιλοεφοπλιστική πολιτική της ΝΔ. Με την πλούσια πείρα τους καλούνται να βγάλουν ουσιαστικά συμπεράσματα, να δυναμώσουν την οργάνωση και την πάλη τους, να συμβάλουν στην αλλαγή συσχετισμού δύναμης».

Η ΚΟ Ναυτεργατών του ΚΚΕ καλεί «το σύνολο των εργαζομένων, τα λαϊκά στρώματα των νησιών, που πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, να σταθούν κοντά στους ναυτεργάτες για να αναπτυχθεί ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης που θα στηρίζει τον αγώνα των πληρωμάτων και θα δώσει ώθηση στον γενικότερο αγώνα της εργατικής τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ