Τρίτη 21 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απομονώστε τον απεργοσπαστικό μηχανισμό

Κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες της Κρήτης από την ΠΑΣΥ και τις ΝΕ Ηρακλείου και Λασιθίου του ΚΚΕ

Να απομονώσουν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που στήνουν εφοπλιστές, κυβέρνηση, τοπικοί βουλευτές των δύο κομμάτων εξουσίας, εκπρόσωποι της ΤΑ και εκπρόσωποι μεταφορικών εταιριών που εμφανίζονται ως «αγανακτισμένοι» αγρότες, καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες η ΠΑΣΥ Κρήτης. «Τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, δε γεννήθηκαν επειδή απεργούν οι ναυτεργάτες, ούτε θα λυθούν αν σπάσει η απεργία τους. Υπάρχουν και οξύνονται από τις πολιτικές της ΕΕ, την ΚΑΠ, την απελευθέρωση των εισαγωγών, την αύξηση των τιμών στα εφόδια και μέσα παραγωγής».

Κάλεσμα στους μικρούς και μεσαίους αγρότες να απομονώσουν και να καταγγείλουν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που από κοινού προσπαθούν να στήσουν οι εφοπλιστές και αγροτοσυνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, απευθύνει και η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ. Παράλληλα καταγγέλλει το ρόλο που συνειδητά έχει επιλέξει ο Νομάρχης Ηρακλείου να συνταχθεί με τους εφοπλιστές και την κυβέρνηση και να εμφανίζεται σήμερα βασιλικότερος του βασιλέως απαιτώντας από το ΥΕΝ να πάρει άμεσα απεργοσπαστικά μέτρα.

«Η τεχνητή αντιπαράθεση ανάμεσα στους αγρότες και τους εργαζόμενους, βολεύει όσους δε θέλουν να αναδειχτούν οι πραγματικές αιτίες για το αγροτικό πρόβλημα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή ΚΚΕ Λασιθίου και τονίζει πως «οι αγρότες της Κρήτης πρέπει να καταλάβουν ότι για την άσχημη κατάσταση που υπάρχει εδώ και αρκετό διάστημα υπεύθυνη είναι η πολιτική που ακολουθείται από τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υλοποιώντας με ευλάβεια τις αντιαγροτικές πολιτικές της ΕΕ. Μοναδική διέξοδος είναι ο συντονισμένος αγώνας των αγροτών της Κρήτης με τους ναυτεργάτες και όλους τους εργαζόμενους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ