Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Αστρονομικό ποσό για θάνατο σε μάχη

Ζητείται από πατέρα κρατούμενου στο Γκουαντάναμο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε να καταβληθεί αποζημίωση ύψους 102,6 εκατομμυρίων δολαρίων από τον πατέρα κρατούμενου στις αμερικανικές στρατιωτικές φυλακές του Γκουαντάναμο, στη χήρα Αμερικανού στρατιώτη που σκοτώθηκε και σε έναν άλλο στρατιώτη που έχασε το μάτι του, σε μάχη στο Αφγανιστάν, από χειροβομβίδα που φέρεται να πέταξε ο γιος του.

Ο δικαστής Πολ Κάσελ του ομοσπονδιακού δικαστηρίου στη Γιούτα αποφάσισε να καταβληθεί το παραπάνω πρόστιμο από τα περιουσιακά στοιχεία του πατέρα του νεαρού, Αχμέντ Σάιντ Χαντρ, στις δύο οικογένειες Αμερικανών στρατιωτών, αλλά πιστεύεται ότι ο ίδιος έχει σκοτωθεί στο Πακιστάν. Πάντως, κατηγορείται ότι παρότρυνε τον γιο του να ενταχθεί στην «Αλ Κάιντα».

Ο τότε 15χρονος Ομάρ Χαντρ, γεννημένος στο Τορόντο του Καναδά, αλλά μεγαλωμένος στο Πακιστάν, είχε τραυματίσει τον Λέιν Μόρις και σκοτώσει τον Κρίστοφερ Σπιρ. Στη συνέχεια, συνελήφθη κι από τότε κρατείται στο Γκουαντάναμο. Το Γενάρη, ο Ομάρ Χαντρ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ειδικό στρατοδικείο στο Γκουαντάναμο και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δολοφονία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ