Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
«Οχι» σε Συμβούλιο των ΗΠΑ και της ΕΕ

Αντιδρά στο σχέδιο για υποκατάσταση της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με ένα υποτακτικό συμβούλιο

Το μνημείο για τα θύματα της Κούβας από την αμερικανική τρομοκρατία εδώ και 40 χρόνια

Associated Press

Το μνημείο για τα θύματα της Κούβας από την αμερικανική τρομοκρατία εδώ και 40 χρόνια
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.--

Η κουβανική αποστολή στα Ηνωμένα Εθνη, μια μέρα πριν την υποβολή του σχεδίου δημιουργίας Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προειδοποίησε πως δε θα γίνει συνένοχη ούτε σιωπηλός θεατής στην «προφανή προσπάθεια επιβολής ενός Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπό τους όρους των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η κουβανική αποστολή αποκαλύπτονται οι πιέσεις δημιουργίας μιας οργάνωσης που θα υπηρετεί τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, όπως περιέχονται στο «Σχέδιο για ένα Νέο Αμερικανικό Αιώνα», το σχέδιο της Ουάσιγκτον να κυβερνήσει τον πλανήτη.

Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ενωση προσπάθησαν να επιβάλλουν αποκλεισμούς στην επιλογή των μελών του Συμβουλίου που θα αντικαταστήσει την Επιτροπή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ακριβώς αυτή η επιλεκτικότητα και η υποκρισία ήταν που οδήγησαν στην κρίση της Επιτροπής.

«Η Κούβα δεν μπορεί να επιτρέψει στο Συμβούλιο να συνεχίσει να δρα ως ιεροεξεταστής ενάντια στους λαούς του Νότου, ιδιαίτερα όταν προσπαθεί να χειριστεί την ελευθερία και τη δημοκρατία, ώστε να εξαπολύουν "προληπτικούς πολέμους"».

Η κυβέρνηση της Κούβας καταγγέλλει την κυβέρνηση του Μπους ότι προτρέπει τη δημιουργία ενός Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατ' ομοίωσή της, ώστε να συνεχίσει τις αυθαίρετες ενέργειες παραβίασης, επηρεασμού και διάπραξης αδικήματος.

Το δελτίο Τύπου συνεχίζει λέγοντας πως πρόκειται για τον ίδιο Λευκό Οίκο που υπερασπίζεται τα βασανιστήρια και αρνείται τα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

«Η Κούβα θα υπερασπιστεί την αλήθεια και θα εργαστεί με όλες τις δυνάμεις της για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των λαών για ένα Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που θα ικανοποιεί τα συμφέροντα και τις προσδοκίες τους για ένα καλύτερο μέλλον», καταλήγει.

Χτες επίσης στην Κούβα έγινε εκδήλωση μνήμης και τιμής στο μνημείο με τις μαύρες σημαίες με το άσπρο αστέρι, που έχει στηθεί έξω από το Γραφείο Αμερικανικών Συμφερόντων στην Αβάνα, με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία ψαράδων πριν από 30 χρόνια από μισθοφόρους του ιμπεριαλισμού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκτίμηση για τη συνεισφορά της Κούβας (2009-06-14 00:00:00.0)
Στην προεδρία η Κούβα (2008-08-07 00:00:00.0)
Υπερψηφίστηκε το σχέδιο (2006-03-16 00:00:00.0)
Το «αριστερό άλλοθι» της GUE κατά της Κούβας (2006-02-07 00:00:00.0)
«Μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός τους» (2004-05-08 00:00:00.0)
Η «ετοιμόλογη» Ελληνική Προεδρία!!! (2003-06-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ