Πέμπτη 22 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τον τίμησαν με μετάλλιο

Το Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών απονεμήθηκε προχτές, σε επίσημη τελετή στο Δημαρχείο Αθηνών, στο γνωστό φιλόλογο, κριτικό θεάτρου, ποιητή και μεταφραστή, Κώστα Γεωργουσόπουλο, για το σύνολο της προσφοράς του στα Γράμματα και τον Πολιτισμό.

Προσφωνώντας τον τιμώμενο, ο δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι «τιμούμε μία σπουδαία προσωπικότητα, τον ευπατρίδη του θεάτρου και της αρχαιογνωσίας, το δάσκαλο όλων μας».

Ακολούθησε ομιλία του τιμώμενου με θέμα «Ηθική και Πολιτική», κατά την οποία παρέθεσε παραδείγματα από την πολιτική δράση του τόπου, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, αναδεικνύοντας τη σχέση των αρχαίων και νεότερων Ελλήνων, «μέσα από τη σώρευση των κοινών λαθών τους». Ο Κ. Γεωργουσόπουλος εκφράζοντας τα συναισθήματά του είπε: «Είναι πολύ μεγάλη η τιμή που μου κάνει η πόλη των Αθηνών, κοιτίδα του πολιτισμού αλλά και δεύτερη πατρίδα μου» και πρόσθεσε: «Επί 47 έτη κάτοικος της Αθήνας, μεγάλωσα μαζί της, ξεπέρασα όπως κι εκείνη τα όρια. Είναι σημαντικό να τιμώνται ζώντες, εκείνοι που διασώζουν τα τιμαλφή σε δύσκολους καιρούς».

Η εκδήλωση έκλεισε με απαγγελία η Ασπασία Παπαθανασίου και με τραγούδι η «Αθηναϊκή Φιλαρμονία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ