Κυριακή 26 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Εικονικές επιχειρήσεις στα ΤΕΕ

Και για όσους θεωρήσουν ότι όλα αυτά είναι μια μακρινή πραγματικότητα για τη χώρα μας, σημειώνουμε απλώς ένα παράδειγμα των όσων ήδη εφαρμόζονται στα σχολεία μας και ο «Ρ» έχει επανειλημμένα αποκαλύψει...

Το υπουργείο Παιδείας διαβίβασε στα ΤΕΕ εγκύκλιο με θέμα: «Δημιουργία εικονικών επιχειρήσεων στα ΤΕΕ», δηλαδή επιχειρήσεις εξομοίωσης οικονομικής δραστηριότητας μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2007 και υλοποιείται με τη συνεργασία της Σιβιτανιδείου Σχολής, του Πανεπιστημίου Αθήνας, του Ερευνητικού Ακαδημαϊκού Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και του ΤΕΙ Λάρισας.

«Η δημιουργία Εικονικών Επιχειρήσεων στα ΤΕΕ, με προσομοιωμένες συνθήκες εργασιακού περιβάλλοντας, έχει σαν στόχους την εξοικείωση των μαθητών με μεθόδους και διαδικασίες της αγοράς εργασίας, την ευαισθητοποίηση σε θέματα επιχειρηματικής σκέψης, τη στενότερη σύνδεση του σχολείου με την αγορά εργασίας...», λέει το σχετικό έγγραφο του υπουργείου. Δηλαδή, θα μάθουν οι μαθητές πώς να εκμεταλλεύονται στυγνά τους εργαζόμενους, να τους απολύουν, να τους μειώνουν τους μισθούς και να τους βάζουν να δουλεύουν χωρίς ωράρια ή να υπομένουν ως φυσικό φαινόμενο από τους αυριανούς εργοδότες τους αυτήν την πραγματικότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ