Σάββατο 25 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΣΑΚ ΔΕΕ
«Να καταργηθεί το ΚΕΜΕΤΕ»

Την κατάργηση του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης (ΚΕΜΕΤΕ) της ΟΛΜΕ ζητά η ΕΣΑΚ ΔΕΕ, μετά και το πρόσφατο γεγονός πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης μεγάλου χρηματικού ποσού από το ταμείο του ΚΕΜΕΤΕ και ενός άλλου μικρότερου από το ταμείο της ΟΛΜΕ. Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ σημειώνει ότι το συγκεκριμένο θέμα που δημιουργήθηκε στους κόλπους της ΟΛΜΕ είναι βαθιά πολιτικό, «καρπός της νοοτροπίας και του συγκεκριμένου ρόλου του ΚΕΜΕΤΕ», με την ίδρυση του οποίου η παράταξη είχε εξαρχής διαφωνήσει.

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ από την αρχή είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι το ΚΕΜΕΤΕ «θα χρησιμοποιηθεί για τη στήριξη των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων με επιχειρήματα και την προώθηση των αντιδραστικών ιδεολογημάτων της ΕΕ, μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, που καταστατικά υποχρεώνεται να αναλαμβάνει». «Επισημάναμε με έμφαση τον κίνδυνο να μετατραπεί, με τις δραστηριότητες, τις ημερίδες και τις εκδόσεις του, σε εστία αποπροσανατολισμού, ιδεολογικού και ηθικού εκμαυλισμού συναδέλφων. Ανάμεσα στα άλλα η διαχείριση μεγάλων χρηματικών ποσών, που τα προγράμματα της ΕΕ προσφέρουν προκειμένου να προωθήσουν τους στόχους τους, δημιουργεί αυτόματα και ομόκεντρους κύκλους ανθρώπων που αμείβονται - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - μέσα από αυτά», σημειώνει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ, προσθέτοντας ότι η ίδια η πραγματικότητα ήρθε να δικαιώσει αυτές τις εκτιμήσεις.

Αναφερόμενη στο ζήτημα που προέκυψε με την υπεξαίρεση στο ΚΕΜΕΤΕ, η ΕΣΑΚ ΔΕΕ τονίζει πως «δεν πρόκειται να αναλάβουμε ρόλο εισαγγελέα, ούτε να δικάσουμε και να καταδικάσουμε κανέναν. Δε θεωρούμε όμως, ότι έχουμε να κάνουμε απλά και μόνο με ένα διαχειριστικό πρόβλημα και γι' αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσουμε στην προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, στην οποία επιδίδονται όλες οι άλλες δυνάμεις, οι οποίες, εκτός των άλλων, απέρριψαν κατηγορηματικά την πρότασή μας να ενημερώσει η ΟΛΜΕ τους συναδέλφους για το συγκεκριμένο πρόβλημα», σημειώνει.

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ ζητά να γίνει λεπτομερής διαχειριστικός έλεγχος σε ΟΛΜΕ και ΚΕΜΕΤΕ, ώστε να μάθει κάθε εκπαιδευτικός την αλήθεια, να σταματήσει τώρα κάθε ευρωπαϊκό πρόγραμμα που διαχειρίζεται το ΚΕΜΕΤΕ και να μην αναληφθεί κανένα άλλο μέχρι την κατάργησή του. Καλεί επίσης να ανοίξει άμεσα και συνολικά το θέμα του ΚΕΜΕΤΕ, ώστε ο κλάδος να συζητήσει ενημερωμένος σε Γενικές Συνελεύσεις και να αποφανθεί για την ύπαρξή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ