Πέμπτη 22 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Προβάρει τα πράσινα ο Μπαλογιάννης

Από Θεσσαλονίκη... Αθήνα βρίσκεται ο Γιώργος Μπαλογιάννης, αφού μετά την οριστική ρήξη με τον ΠΑΟΚ άνοιξε ο δρόμος του διεθνή παίκτη για τον Παναθηναϊκό. Ηδη ο παίκτης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ Παύλο Γιαννακόπουλο, όχι για να συζητήσουν την ενδεχόμενη μετακίνησή του στους πρωταθλητές, αλλά για να διευθετήσουν το ποιος εν τέλει θα πληρώσει τη ρήτρα των 30 εκατομμυρίων στον ΠΑΟΚ. Αλλωστε, η συμφωνία των δύο πλευρών θεωρείται δεδομένη εδώ και μέρες για συμβόλαιο 2+1 ετών αντί περίπου 450 εκατομμυρίων δραχμών. Απομένει απλά η ανακοίνωση... Πάντως, ενώ το θέμα του Μπαλογιάννη δείχνει να έχει ευτυχή κατάληξη, δε συμβαίνει το ίδιο και με αυτό του Ιταλού Τζάκομο Γκλάλαντα, αφού ο μάνατζερ του παίκτη δείχνει να αγνοεί το ενδιαφέρον της ελληνικής ομάδας. Παράλληλα, η πρόταση της Παφ Μπολόνια για ανανέωση της συνεργασίας και το ποσό που δίνει στον παίκτη, το οποίο ανέρχεται σε 1,3 εκατ. δολάρια, δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τη μεταγραφή.

  • Ενα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό βρίσκεται ο Ντέιβιντ Ρίβερς, αφού μετά την αρνητική απάντηση του Αντρέα Μενεγκίν ο δρόμος για τον Αμερικανό παίκτη άνοιξε ακόμη περισσότερο. Αλλωστε, με τον πρώην «ερυθρόλευκο» ο Ολυμπιακός έχει υπογράψει προσύμφωνο. Πάντως, οριστικές αποφάσεις θα παρθούν μετά από δυο μέρες, όταν η ΦΙΜΠΑ οριστικοποιήσει το θέμα με τους κοινοτικούς παίκτες της δεύτερης ζώνης.
  • Απότομα... ψήλωσε η ΑΕΚ, αφού χωρίς πολλά πολλά λόγια ο «δικέφαλος» ξαφνικά ανακοίνωσε την πρώτη του μεταγραφή. Ο 23χρονος Αγγλος παίκτης Αντριου Μπετς, που αγωνιζόταν στη Ρεάλ Μαδρίτης, ουσιαστικά πλέον είναι παίκτης της Ενωσης. Ετσι ο Ντούσαν Ιβκοβιτς βρήκε τον αντικαταστάτη του Ο' Σάλιβαν που έψαχνε. Στα υπόλοιπα μεταγραφικά ο Ιμπραήμ Κουτουλάι αποτελεί τον πρώτο στόχο (αλλά και πολύ δύσκολο) των «κιτρινόμαυρων».
  • Οι Λος Αντζελες Λέικερς κατάφεραν να στεφθούν πρωταθλητές του ΝΒΑ για τη φετινή χρονιά. Οι «Λιμνάνθρωποι», με 41 πόντους του Ο' Νιλ, ο οποίος πήρε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη των τελικών, νίκησαν με 116-111 τους Ιντιάνα Πέισερς κάνοντας το 4-2 στις νίκες. Ας σημειωθεί ότι αυτός ήταν ο έβδομος τίτλος για τον προπονητή των Λέικερς, Φιλ Τζάκσον.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ