Πέμπτη 22 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στην οκτάδα Ισπανία, Γιουγκοσλαβία

Πόση είναι η διαδρομή από τον... παράδεισο στην κόλαση. Αν ρωτήσετε τους Ισπανούς θα σας πουν πολύ απλά: μόλις πέντε λεπτά... Τόσα χρειάστηκαν για να βρεθεί από το ναδίρ στο ζενίθ η εθνική Ισπανίας και από κει που έλεγε «αντίο» στη διοργάνωση να πει... «καλημέρα» στην προημιτελική φάση. Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια, με το πλέον δραματικό φινάλε, που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στο ΕΥΡΩ οι «φούριος ρόχας» επικράτησαν της Γιουγκοσλαβίας με 4-3. Το χρυσό γκολ της Ισπανίας που της έδωσε τη νίκη - πρόκριση και παράλληλα την πρώτη θέση του ομίλου πέτυχε ο Αλφόνσο στο 94`. Μέχρι εκείνη τη στιγμή το 3-3 άφηνε εκτός νυμφώνος τους «ταυρομάχους», ενώ έδινε την πρόκριση σε Γιουγκοσλαβία και Νορβηγία. Από την άλλη, τη χαρά των Γιουγκοσλάβων για την παρουσία τους στην οκτάδα μετρίασε η απώλεια της πρώτης θέσης στις καθυστερήσεις. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Αλφόνσο (38`), Μούνιτις (52`), Μεντιέτα (91`), Αλφόνσο (90+). Για τους Γιουγκοσλάβους σκόραραν οι: Μιλόσεβιτς (31`), Κοβεντάρικα (51`), Κομζέροβιτς (74`).

Μηδέν... εις το πηλίκον

Αντίθετα, από τον παράδεισο στην κόλαση βρέθηκε η Νορβηγία. Μπορεί βέβαια να απέσπασε «λευκή» ισοπαλία από τη Σλοβενία και με το αποτέλεσμα αυτό να ήταν με το «ένα πόδι» στην επόμενη φάση, όμως το γκολ του Αλφόνσο άφησε εκτός ΕΥΡΩ τους «Βίκινγκς» και έτσι όλοι οι κόποι πήγαν χαμένοι.

Στον αγωνιστικό τομέα οι δύο ομάδες προσπάθησαν, αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν ένα γκολ που μπορεί να τους έδινε τη νίκη. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Πάβλιν και Μίκλαντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ