Πέμπτη 22 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ 3-2
«Ανθισμένες τουλίπες»

Παρά την όχι και τόσο καλή αρχή από πλευράς εμφάνισης (νίκη με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό επί της Τσεχίας) εντούτοις η Ολλανδία κατάφερε χτες να δώσει μια απάντηση στους επικριτές της. Οι «Οράνιε» πήραν την πρώτη θέση στον όμιλό τους και μάλιστα χωρίς να χάσουν βαθμό και έτσι αυτοί και οι Πορτογάλοι είναι οι μόνοι στη διοργάνωση που έχουν τρεις νίκες. Στο χτεσινό αγώνα με τη Γαλλία το συγκρότημα του Φρανκ Ράικαρτ επικράτησε με 3-2 των πρωταθλητών κόσμου αν και βρέθηκε να χάνει δυο φορές. Τα γκολ των Ολλανδών σημείωσαν οι Κλάιφερτ (14΄), Φρανκ Ντε Μπουρ (51΄), Ζέεντροφ (59΄), ενώ για τους Γάλλους σκόραραν οι Ντουκαρί (8΄), Τρεζεγκέ (31΄).

Νίκη γοήτρου

Νίκη γοήτρου ήταν η χτεσινή για την Τσεχία που αποχαιρέτησε το ΕΥΡΩ 2000 κατακτώντας παράλληλα και την τρίτη θέση αφού επικράτησε της Δανίας με 2-0. Οι Σκανδιναβοί αφού γνώρισαν τρεις φορές την ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια, γυρίζουν στην πατρίδα τους χωρίς να έχουν συγκεντρώσει ούτε ένα βαθμό.

Στο χτεσινό δυνατό παιχνίδι οι Τσέχοι χρειάστηκαν ένα τρίλεπτο πίεσης προκειμένου να σπάσουν την άμυνα των Δανών και να μπορέσει ο Σμίτσερ να στείλει την μπάλα δύο φορές με σουτ στα δίχτυα (64΄ και 67΄). Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν για τους νικητές οι Πομπόρσκι, Φούκαλ και Ράντα, ενώ για τους Σκανδιναβούς οι Τέφτινγκ, Γκρόνκγιερ και Μόλναρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ