Πέμπτη 2 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδίδεται στην Ελλάδα η Κ. Μπουρμπούλια

Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές το Εφετείο του Παρισιού έκανε δεκτό χτες το αίτημα των ελληνικών αρχών για έκδοση της πρώην δικαστικού Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια στη χώρα μας. Για το πότε ακριβώς θα εκδοθεί, θα εξαρτηθεί από το χρόνο που θα συζητηθούν οι ενστάσεις, τις οποίες αναμένεται να υποβάλει η Κ. Μπουρμπούλια στο ακυρωτικό δικαστήριο, προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση του γαλλικού Εφετείου.

Χτες, πάντως η πρώην δικαστικός ζήτησε εγγυήσεις για την ασφαλή μεταφορά της στη χώρα μας, άκρα μυστικότητα σχετικά με το χρόνο μετάβασής της στην Ελλάδα, καθώς και την απουσία δημοσιογράφων, τόσο κατά την αναχώρησή της όσο και κατά την άφιξή της σε ελληνικό έδαφος. Επίσης ζήτησε δίκαιη δίκη. Η πρόεδρος του γαλλικού δικαστηρίου είπε ότι η γαλλική δικαιοσύνη μπορεί να της εξασφαλίσει απόλυτη μυστικότητα, μόνο όσο θα βρίσκεται μέσα στο γαλλικό έδαφος.

Σχολιάζοντας τα αιτήματα της Μπουρμπούλια ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Λινός είπε ότι «η Ελλάδα ως δημοκρατική, ευνομούμενη και οργανωμένη πολιτεία είναι αυτονόητο ότι εγγυάται όχι μόνο την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών αλλά και τη διασφάλιση όλων των ατομικών δικαιωμάτων και τη διεξαγωγή δίκαιης δίκης»...

  • Στο μεταξύ την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης του δικηγόρου Σάκη Κεχαγιόλγου πρότεινε χθες ο εισαγγελέας Παναγιώτης Νικολούδης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ