Πέμπτη 2 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «17Ν»
Αντιδράσεις για τη διαδικασία

Με την κατάθεση της χήρας του εισαγγελέα Π. Ταρασουλέα συνεχίστηκε χτες στο πενταμελές Εφετείο η δίκη για την υπόθεση της «17Ν». Η μάρτυρας ισχυρίστηκε πως η φυσιογνωμία και οι κινήσεις ενός από τους δράστες που είχε πυροβολήσει το 1989 τον εισαγγελέα στα πόδια, έμοιαζαν με αυτά του Σάββα Ξηρού, όπως τον είχε δει στην τηλεόραση.

Και επέμενε ότι οι δράστες της ένοπλης επίθεσης είχαν ανθρωποκτόνα πρόθεση, παρά το ότι τον πυροβόλησαν στα πόδια. Για την επίθεση αυτή η «17Ν» σε προκήρυξή της είχε υποστηρίξει πως επιδίωκε τον τραυματισμό του εισαγγελικού λειτουργού. Αφού διαβάστηκε η κατάθεση του Π. Ταρασουλέα στην πρώτη δίκη (σ.σ. ο εισαγγελέας πέθανε από παθολογικά αίτια μετά από αυτήν) ο πρόεδρος του δικαστηρίου Δ. Βερτέλης ζήτησε να διαβαστεί και κατάθεση μάρτυρα.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση της συνηγόρου υπεράσπισης Γιάννας Κούρτοβικ, η οποία τόνισε ότι με αυτό τον τρόπο παραβιάζεται η αρχή της αμεσότητας, όταν το δικαστήριο αρκείται στην ανάγνωση καταθέσεων μαρτύρων της πρώτης δίκης και δε ζητά την προσέλευσή τους στο Εφετείο για να καταθέσουν. Ο Δ. Κουφοντίνας ανέφερε πως στη δίκη έρχονται μάρτυρες που αναιρούν τις πρωτόδικες καταθέσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ