Πέμπτη 2 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιστολή Βαβύλη

Νέες διαστάσεις για τη σύλληψή του δίνει ο έγκλειστος στις φυλακές της Μπολόνια Απ. Βαβύλης. Σε τετρασέλιδη επιστολή του προς το ελληνικό προξενείο της Μπολόνια, που κοινοποιεί στο ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και την 5η τακτική ανακρίτρια, ο Απ. Βαβύλης αναφέρει ότι «συνελήφθην, ενώ μέλος της οικογένειάς μου βρισκόταν σε συνεννόηση με στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. για την παράδοσή μου».

Στην ίδια επιστολή ο Απ. Βαβύλης, που κρατείται από τον περασμένο Δεκέμβρη, ζητά την άμεση παράδοσή του στην Ελλάδα και εκφράζει φόβους για τη ζωή του. Επίσης, τονίζει ότι είναι αθώος, παραβιάζονται όλα τα δικαιώματά του και προσθέτει: «Οσοι φοβούνται την εμφάνισή μου στην Ελλάδα είναι αυτοί που δεν αντέχουν την αλήθεια και έφτασαν στο σημείο να προαναγγείλουν το θάνατό μου την 1/1/2006, ημέρα που γινόμουν 45 χρονών».

Η επιστολή έχει ημερομηνία 3 Φλεβάρη 2006 και εστάλη αρχικά στο ελληνικό προξενείο της Μπολόνια. Οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές έλαβαν την επιστολή χτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ