Πέμπτη 2 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Ενημερώνει και συντονίζει

Συνεχίζονται οι ενημερωτικές επαφές της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», με συνδικάτα, επιστημονικές ενώσεις και άλλους φορείς. Η ενημέρωση αφορά τις αρνητικές εξελίξεις στον τομέα των δημοκρατικών δικαιωμάτων, την ανάγκη επαγρύπνησης και διοργάνωσης κοινών εκδηλώσεων ενάντια στον αυταρχικό κατήφορο όπου βαδίζει συνολικά η ΕΕ και τα κράτη - μέλη.

Συγκεκριμένα, μέλη της Κίνησης συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, με το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, τον Πρόεδρο της Ενωσης Ποινικολόγων, με το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας. Τις προηγούμενες μέρες είχαν πραγματοποιηθεί συναντήσεις της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» με την Ενωση Εισαγγελέων και την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» ενημέρωσε για τις αρνητικές εξελίξεις στον τομέα των δημοκρατικών δικαιωμάτων, οι οποίες επιβάλλονται με το πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Οι αρνητικές αυτές εξελίξεις τείνουν να λάβουν καταιγιστικούς ρυθμούς ιδιαίτερα μετά την προώθηση του αντικομμουνιστικού μνημονίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης και την υιοθέτηση της Οδηγίας της ΕΕ για την παρακολούθηση των τηλεφωνικών και λοιπών ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Επίσης, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» ενημέρωσε τους φορείς για την έκδοση από μέρους της του Οδηγού για τα δικαιώματα του πολίτη απέναντι στα φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας και αυταρχισμού που πληθαίνουν καθημερινά.

Οπως τονίζεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, οι συναντήσεις αυτές διεξήχθησαν σε πολύ θετικό κλίμα. Εκτός των άλλων, συζητήθηκε η δυνατότητα διοργάνωσης κοινών πρωτοβουλιών και εκδηλώσεων για τις οποίες θα γίνουν σύντομα ανακοινώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ