Πέμπτη 2 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ
Προστατεύει την πρεσβεία η κυβέρνηση

ICON

Ασπίδα προστασίας γύρω από την αμερικάνικη πρεσβεία απλώνει άλλη μια φορά η κυβέρνηση Καραμανλή, επιχειρώντας να την αθωώσει για την υπόθεση των υποκλοπών.

Παρά το γεγονός ότι αρχικά η κυβέρνηση είχε «δείξει» προς την κατεύθυνση της πρεσβείας των ΗΠΑ όσον αφορά τους «δράστες» των υποκλοπών, ωστόσο στη συνέχεια αναδιπλώθηκε και διαψεύδει συνεχώς, χωρίς βέβαια να πείθει, ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Στην κατεύθυνση αυτή κινήθηκε και χτες, με αφορμή πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», σύμφωνα με τις οποίες η εταιρία «Vadafone» είχε προσδιορίσει από το Φλεβάρη του 2005 ότι το κέντρο από όπου γίνονταν οι υποκλοπές ήταν «πολύ κοντά ή ακόμα και μέσα στην πρεσβεία των ΗΠΑ» στην Αθήνα.

Στέλεχος της εταιρίας, όπως αναφέρει η εφημερίδα, υποστηρίζει ότι η «Vodafone» γνώριζε από τα μέσα Φλεβάρη πως το δίκτυο των παρακολουθήσεων δούλευε για λογαριασμό «υπερεθνικής» δύναμης και ενημέρωσε την κυβέρνηση σε χρόνο νωρίτερα από τις 10 Μάρτη προσδιορίζοντας ως ενόχους Αμερικανούς πράκτορες.

«Ο,τι στοιχεία είχε στη διάθεσή της η κυβέρνηση τα έδωσε στη δικαιοσύνη και στη δημοσιότητα. Τα λοιπά αναφερόμενα στο δημοσίευμα είναι μυθεύματα», δήλωσε ο Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το δημοσίευμα.

Αντίστοιχο ήταν το σχόλιο του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη. «Η κυβέρνηση ό,τι είχε να πει το είπε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και μίλησε με καθαρότητα και σαφήνεια. Ολα τα υπόλοιπα είναι μυθεύματα» δήλωσε ο Γ. Βουλγαράκης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

Πάντως, μέχρι αργά χτες το βράδυ, η εταιρία «Vodafone» δεν είχε εκδώσει ανακοίνωση σχετική με το δημοσίευμα.

  • Το κινητό της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη παρακολουθούσαν, σύμφωνα με καταγγελίες της ίδιας της βουλευτού. Οπως της δήλωσε η ΤΙΜ, προσβλήθηκε από «ΙΟ» που μεταφέρει τα μηνύματα σε άλλα κινητά ή και αλλοιώνει το περιεχόμενό τους. Η βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε το γεγονός στη Πρόεδρο της Βουλής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ