Πέμπτη 2 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
«Πάσχει και ο Ευαγγελισμός»

Περιοδεία στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας πραγματοποίησε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του ψηφοδελτίου συνεργασίας

Τα αρνητικά αποτελέσματα της εμπορευματοποίησης της Υγείας, γίνονται φανερά και στον «Ευαγγελισμό», το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας. Η λεγόμενη «ναυαρχίδα» του υγειονομικού συστήματος «πάσχει», όπως διαπίστωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Σπύρος Χαλβατζής, κατά τη διάρκεια χτεσινής περιοδείας στο νοσοκομείο, μαζί με την Βίκυ Αράπη - Καραγιάννη από τη Δημοτική Κοινωνική Κίνηση Αθήνας και την Μαρία Ζευγώλη από την «Κομμουνιστική Ανανέωση».

Η αντιπροσωπεία του ψηφοδελτίου συνεργασίας συναντήθηκε με το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, όπου και ήρθε αντιμέτωπη με το κυρίαρχο ζήτημα της έλλειψης προσωπικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι λείπουν 1.132 οργανικές θέσεις εργασίας, από έναν οργανισμό που συντάχθηκε το...1986, όταν οι απαιτήσεις ήταν αναντίστοιχες και πολύ μικρότερες από τις σημερινές. «Υπάρχει τρομερή έλλειψη προσωπικού», σημείωναν οι εργαζόμενοι και πρόσθεταν: «Εργασία που θα έπρεπε να βγαίνει από 10 συναδέλφους, την κάνει μόνο ένας!».

Αλλο παράδειγμα που κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι είναι ότι υπάρχουν κρεβάτια με εξοπλισμό στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) που δε λειτουργούν λόγω της έλλειψης του προσωπικού, με αποτέλεσμα να δίνεται - όπως σημείωσαν οι εργαζόμενοι - η επίφαση για την ενοικίαση κρεβατιών ΜΕΘ από το «Ντυνάν». Ιδιαίτερα για το νοσηλευτικό προσωπικό έλεγαν: «Ακόμη και όλους τους άνεργους νοσηλευτές να απορροφούσαμε στα νοσοκομεία, πάλι θα είχαμε κενές οργανικές θέσεις». Προβλήματα που αποδέχτηκε και η διοίκηση του νοσοκομείου, με την οποία συναντήθηκε η αντιπροσωπεία στη συνέχεια.

Ο Σπ. Χαλβατζής, για το θέμα της έλλειψης προσωπικού, τόνισε: «Υπάρχουν εργαζόμενοι στα χειρουργεία, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, που δεν παίρνουν ούτε ένα ρεπό τη βδομάδα ή τις δέκα μέρες και στα προηγούμενα δύο χρόνια, με τον προηγούμενο υπουργό Υγείας Ν. Κακλαμάνη (σ.σ.: υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας με τη ΝΔ) προωθήθηκαν και άλλοι τομείς στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας». Χαρακτηριστικό είναι ότι στον «Ευαγγελισμό» ιδιωτικά συνεργεία έχουν αναλάβει τη φύλαξη και την καθαριότητα... Και ο Σπ. Χαλβατζής, συμπλήρωσε: «Θέλουμε Υγεία δωρεάν και αναβαθμισμένη για όλους τους εργαζόμενους, για όλο το λαό και είμαστε κατηγορηματικά εναντίον της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της Υγείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ