Παρασκευή 3 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού που ξεκινούν την ερχόμενη Τετάρτη, 8 Μάρτη, και υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) για την ενίσχυση της ταξικής συσπείρωσης των εργαζομένων του κλάδου, την ενίσχυση του ταξικού κινήματος, ώστε να δημιουργηθούν οι όροι πιο μαζικά και αποφασιστικά να βγουν οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο και να διεκδικήσουν όσα τους ανήκουν, απευθύνει σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου η παράταξη της ΔΑΣ.

Στη διακήρυξή της η ΔΑΣ τονίζει ότι αυτήν την περίοδο εξελίσσεται ραγδαία το ξεθεμελίωμα των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η κυβέρνηση της ΝΔ στα βήματα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ προχωρά ακάθεκτα στις αντεργατικές - αντιλαϊκές επιλογές, οι οποίες υπηρετούν τις ανάγκες του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Επισημαίνει ότι ο αγώνας της εργατικής τάξης θα ενισχύεται όσο αποδυναμώνεται ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός. Γιατί οι θέσεις, η τακτική του είναι στην υπηρεσία του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι πληρώνουν ακριβά την επιζήμια στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού. «Ο αγώνας μας θα δυναμώσει - συνεχίζει - όσο περισσότεροι εργαζόμενοι θα ενταχθούν στην πάλη. Οσο δυναμώσουν το συνδικάτο και το ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ