Σάββατο 4 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Υπόθεση των αγροτών

Η ανάγκη συγκρότησης νέας Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών δεν μπορεί να καλυφθεί από πρωτοβουλίες και κινήσεις συνεταιριστικών στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που είναι γνωστά από τη θητεία τους εδώ και πολλά χρόνια στην «Ομοσπονδία», ούτε από την ΠΑΣΕΓΕΣ με τη γνωστή πολιτική της. Τα παραπάνω τονίζονται σε ανακοίνωση της ΠΑΣΥ, στην οποία σημειώνεται ότι τα συνεταιριστικά αυτά «στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που κινούν αυτή τη διαδικασία έχουν ακέραια την ευθύνη για το κατάντημα της "Ομοσπονδίας", τη συρρίκνωση και καταχρέωσή της, με τελικό αποτέλεσμα το κλείσιμο. Πολύ δε περισσότερο που οι πρωτοβουλίες αυτές κινούνται στα πλαίσια της αντισυνεταιριστικής πολιτικής και του αντισυνεταιριστικού νόμου που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και με ζήλο εφαρμόζει η ΝΔ που μετατρέπει τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς σε ΑΕ, χωρίς κανένα κοινωνικό και συνεταιριστικό χαρακτήρα».

Η ΠΑΣΥ καλεί τους αγρότες και το συνεταιριστικό κίνημα να παλέψουν για μια διαφορετική συγκρότηση και πορεία του συνεταιριστικού κινήματος, που θα βασίζεται στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς των μικρομεσαίων αγροτών, ενάντια στο ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς και τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγους μεγαλοαγρότες - επιχειρηματίες, ενάντια στη μετατροπή των συνεταιρισμών σε ΑΕ.

«Οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι συνεταιρισμοί τους πρέπει να πάρουν την ευθύνη πάνω τους. Πρέπει να γίνει ολοκληρωμένη ενημέρωση των αγροτών, που πρέπει να ξανα - «χρυσοπληρώσουν» για τη νέα ΕΑΣ (εγκαταστάσεις, υποδομές, λειτουργία κτλ.) που θα έχει αβέβαιο μέλλον και δε θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ