Τετάρτη 8 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Αύριο μαζικά στους δρόμους

Στις 10.00 το πρωί, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, η πανσυνταξιουχική συγκέντρωση

Η κυβέρνηση σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό των συνταξιούχων. Η αγωνιστική απάντηση είναι μονόδρομος
Η κυβέρνηση σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό των συνταξιούχων. Η αγωνιστική απάντηση είναι μονόδρομος
Τα αγωνιστικά πυρά των απόμαχων της δουλιάς θα δεχτεί αύριο, Πέμπτη, 9 Μάρτη, για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση, καθώς οι συνταξιούχοι κατεβαίνουν ξανά στους δρόμους, δίνοντας αποφασιστική συνέχεια στον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Οι συνταξιούχοι θα συγκεντρωθούν στις 10.00 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (παλιό Δημαρχείο) μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών των Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Σε οριακό σημείο έχουν φτάσει χιλιάδες συνταξιούχοι, οι οποίοι αδυνατούν, με τις συντάξεις καθηλωμένες σε επίπεδα πείνας, να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις καθημερινές τους ανάγκες. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι συνεργαζόμενες ομοσπονδίες των συνταξιούχων, η ακρίβεια καλπάζει και ταυτόχρονα μόλις την 1η Μάρτη αυξήθηκαν τα εισιτήρια στα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, στα πλοία, στον ΟΣΕ, τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ. Ο βαρύς χειμώνας στράγγιξε οικονομικά τους συνταξιούχους εξαιτίας της αγοράς πετρελαίου, η περίθαλψη βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, με αποτέλεσμα να κάνει χρυσές δουλιές ο ιδιωτικός τομέας. Παράλληλα και η κυβέρνηση της ΝΔ αρνήθηκε να δώσει το επίδομα θέρμανσης και επιμένει να μη δίνει στους συνταξιούχους το οικογενειακό επίδομα και το 15% των Αντιστασιακών.

Οι συνταξιούχοι έχουν αποδείξει ότι μπροστά σε αυτήν την επίθεση που δέχονται δεν τους μένει άλλος δρόμος παρά να αγωνιστούν. Και αυτό κάνουν πράξη.

Παλεύουν και διεκδικούν: Κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ για όλα τα Ταμεία. Πάγωμα των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης και κατάργηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Επίδομα θέρμανσης 500 ευρώ. Αφορολόγητο ποσό 15.000 ευρώ και τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας. Καμία αύξηση στα φάρμακα και να τους παρέχονται δωρεάν. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οχι στην ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Τα δίκαια αιτήματά τους παραθέτουν για πολλοστή φορά και οι συνταξιούχοι του Πειραιά, με υπόμνημα που απέστειλε η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης προς τον πρωθυπουργό, προειδοποιώντας για νέες κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ