Πέμπτη 9 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Στο «σκαμνί» ο Β. Χρηστίδης

Η δίκη του ιδιοκτήτη τοπικών τηλεοπτικών σταθμών στο Νομό Θεσσαλονίκης Βασίλη Χρηστίδη άρχισε χτες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Ο Β. Χρηστίδης έχει απασχολήσει και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για κανάλια που μετέδιδαν με σκοπό κλήσεις σε «090» αλλά και ταινίες σεξουαλικού περιεχομένου, ενώ υπήρχαν πολλές καταγγελίες τηλεθεατών.

Ο Β. Χρηστίδης κατηγορείται, μαζί με δέκα συνεργάτες του, ότι στα στημένα τηλεοπτικά παιχνίδια των «090» έπεσαν θύματα χιλιάδες ανυποψίαστοι τηλεθεατές. Ολα ξεκίνησαν με την καταγγελία στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης τηλεθεάτριας η οποία έπεσε θύμα του τηλεπαιχνιδιού «Photo Fault». Οι τηλεθεατές καλούνταν να βρουν τη διαφορά μεταξύ δύο φωτογραφιών, τηλεφωνούσαν στην εκπομπή για να συμμετάσχουν και να κερδίσουν χρηματικά ποσά, αλλά, όπως γίνεται σε όλα αυτού του είδους τα «παιχνίδια», αντί να κερδίζουν έχαναν μεγάλο ποσό χρημάτων από τις τηλεφωνικές κλήσεις στις γραμμές «090», αφού περίμεναν με τις ώρες στο ακουστικό.

Ο Β. Χρηστίδης δικάζεται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη κατ' επάγγελμα, ενώ και άλλοι συνεργάτες του βαρύνονται με τις ίδιες κατηγορίες. Υπάρχουν 45 μάρτυρες κατηγορίας, ενώ σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης φέρονται ο Β. Χρηστίδης και οι συγκατηγορούμενοί του να εξαπάτησαν 200.000 και πλέον τηλεθεατές, αποσπώντας περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ