Πέμπτη 9 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15.3.
Φουντώνει το απεργιακό ποτάμι

Κορυφώνεται μέρα με τη μέρα το πλατύ άνοιγμα των ταξικών δυνάμεων στους χώρους δουλιάς όλης της χώρας

Η κεντρική αφίσα για την απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας
Η κεντρική αφίσα για την απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας
Με την αποφασιστικότητα και την ορμή που πηγάζει από την πλατιά ανταπόκριση που βρίσκει το κάλεσμα του ΠΑΜΕ ανάμεσα σε χιλιάδες εργαζόμενους σε κάθε τόπο δουλιάς, οι ταξικές δυνάμεις κορυφώνουν τις επόμενες μέρες τη δράση τους για την προετοιμασία της απεργίας στις 15 του Μάρτη και των απεργιακών συγκεντρώσεων που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ. Στην Αθήνα, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση ορίστηκε για τις 11 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος. Η πορεία που θα ακολουθήσει προς την αμερικανική πρεσβεία, θα σηματοδοτήσει την καθολική, παλλαϊκή καταδίκη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, καθώς συμπληρώνονται τρία χρόνια από την εισβολή και έναρξη της κατοχής στο Ιράκ από τους Αμερικανοευρωπαίους μακελάρηδες.

Σήμερα Πέμπτη, οι εξορμήσεις συνεχίζονται στο λιμάνι της Ελευσίνας, στα γραφεία της ΕΣΔΚΝΑ, στα καταστήματα «Μετρόπολις» στο Κολωνάκι, στο «Πράκτικερ» του Ταύρου, στη «Βάκενχουτ», στην ICAP και σε δεκάδες ακόμα χώρους του Λεκανοπεδίου.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Φαρμάκου απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους του κλάδου να απεργήσουν μαζικά και να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Στη Θεσσαλονίκη

«Κανένας στη δουλιά, όλοι στην απεργία και στις συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων» είναι το σύνθημα που κυριαρχεί και στις καθημερινές εξορμήσεις του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, όπου η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ορίστηκε για τις 10 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Σήμερα προγραμματίζονται εξορμήσεις σε δεκάδες χώρους εργασίας του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ΟΤΑ κλπ. Συγκεκριμένα κλιμάκια συνδικαλιστών θα περιοδεύσουν - ανάμεσα σε άλλα - στα εργοστάσια ΑΓΝΟ, ΒΙΑΜΥΛ, ΖΗΜΕΝΣ, «Βιομηχανικών Αερίων», ΕΛΒΟ, ΕΛΛΕΝΙΤ, σε βιοτεχνίες ιματισμού, στην ΚΛΙΜΑΤΕΧΝΙΚΗ, στην Ομοσπονδία Γεωργικών Συνεταιρισμών, σε καταστήματα και άλλους τόπους δουλιάς.

Στον Πειραιά

Λίγες μέρες μετά τη μεγαλειώδη απεργία των ναυτεργατών το πρώτο λιμάνι της χώρας βρίσκεται ξανά επί ποδός για την προετοιμασία της πανελλαδικής απεργίας. Το αγωνιστικό κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου ηχεί σε κάθε τόπο δουλιάς, στα γιαπιά και τα εργοστάσια, στις βιοτεχνίες και τα εμπορικά καταστήματα, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και στα βαπόρια. Με εξορμήσεις και περιοδείες παντού, αλλά και στάσεις εργασίας όπως αυτές που γίνονται αυτή τη βδομάδα στα εργοστάσια ελαιουργοσαπουνοποιίας (ΜΙΝΕΡΒΑ, ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, ΕΛΑΪΣ κλπ) οι συνδικαλιστές που είναι συσπειρωμένοι στο ΠΑΜΕ, προβάλλουν το διεκδικητικό πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και καλούν την εργατιά της πειραιώτικης περιφέρειας να ταρακουνήσει ξανά τον Πειραιά με το μαζικό της «παρών» στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 10 το πρωί, στην πλατεία Λουδοβίκου, στον Ηλεκτρικό Σταθμό της πόλης.

Σήμερα ένα από τα μέτωπα της μάχης για την απεργία βρίσκεται στα γραφεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Κάτω από την έντονη πίεση των ταξικών δυνάμεων των ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και την απαίτηση των ναυτεργατών μέσα από τα καράβια, το πρωί θα συγκληθεί τελικά η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας προκειμένου να αποφασίσει απεργία και στα καράβια. Η συμμετοχή στην απεργία θα είναι και το θέμα της πρώτης συνεδρίασης της νέας διοίκησης που εκλέχθηκε στην ΠΕΜΕΝ, που θα γίνει επίσης σήμερα στις 5 απόγευμα.

Στη Θεσσαλία

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και στη Θεσσαλία οι εξορμήσεις για την απεργία με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Χτες, στη Λάρισα, συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου πραγματοποίησαν περιοδείες σε 50, περίπου, εργασιακούς χώρους, κυρίως εργοστάσια, όπως ΑΛΦΑ ΓΟΥΝΤ, ΑΛΦΑ ΚΕΡΑΜΙΚΑ, ΠΕΛΑΣΓΙΣ, ΓΚΑΜΠΕΤΑΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, ΒΙΟΚΕΡΑΛ κ.ά. Επίσης, σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου συνεδριάζουν αυτές τις μέρες παίρνοντας αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία. Μέχρι στιγμής αποφάσεις πήραν οι Σύλλογοι Εργαζομένων ΔΕΤΠΟΛ και Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ.

Στο Βόλο, περιοδείες συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ έγιναν χτες σε εργοστάσια μετάλλου - ΒΙΣ, ΒΙΟΣΩΛ, ΣΤΑΛΚΟ, στις σχολές ΟΑΕΔ και στο λιμάνι, ενώ αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία πήραν το Συνδικάτο Μετάλλου ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ, το Σωματείο Εργαζομένων στην ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ, οι Σύλλογοι Καθαριστριών και Εργαζόμενων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις, το παράρτημα του Σωματείου ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ. Επίσης, για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ συγκαλεί σήμερα, στις 7 μ.μ., σύσκεψη εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Ανάλογες προετοιμασίες του ΠΑΜΕ γίνονται και στους υπόλοιπους νομούς της χώρας, ενώ στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε χτες πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη για την οργάνωση και περιφρούρηση της απεργίας.

Μια γροθιά με τους εργάτες

Αποφασισμένοι να συντονίσουν τα βήματά τους και να ενώσουν τις φωνές τους με εκείνες των εργατών είναι οι φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, οι οποίοι την ημέρα της πανεργατικής απεργίας θα πραγματοποιήσουν πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε κάθε πόλη, ενάντια στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική. Μέχρι στιγμής από τους συλλόγους της Αθήνας, απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο έχουν πάρει οι φοιτητικοί σύλλογοι της Φιλοσοφικής Σχολής, του Φυσικού και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας και οι σπουδαστικοί σύλλογοι Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) Πειραιά, ΣΤΕΦ Αθήνας, Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) Αθήνας, Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ) και ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ), ενώ αναμένονται οι αποφάσεις και άλλων φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων.

Μετά από κάλεσμα του Πανελλαδικού Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων, αποφάσεις μέχρι στιγμής έχουν πάρει και τα εξής σχολεία: ΤΕΕ Πετρούπολης, ΤΕΕ Ηλιούπολης, 5ο ΕΛ Ηλιούπολης, 3ο ΕΛ Ιλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ