Πέμπτη 9 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΤΙΤΑΝΙΑ»
Να ξηλωθούν τώρα οι ηλεκτρονικοί χαφιέδες

Δυναμική παρέμβαση χτες συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην τρομοκρατία και το χαφιεδισμό πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι, ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας και συνδικαλιστές των ταξικών συνδικάτων, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ όπου η διεύθυνση έχει τοποθετήσει 75 (!) κάμερες παρακολούθησης, σε κάθε χώρο του κτιρίου. Χαρακτηριστικό της μανίας με την οποία η εργοδοσία θέλει να αστυνομεύει το προσωπικό είναι ότι, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι κάμερες έχουν μπει έτσι ώστε, σε πολλά σημεία, να κεντράρουν μόνο στις δικές τους κινήσεις.

Οι συνδικαλιστές απαίτησαν την άμεση απομάκρυνση των «καμεροχαφιέδων». Την οργή τους ενίσχυσε η στάση «παρατηρητή» που τηρεί η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και επιβεβαίωσε αντιπροσωπεία της που είχε πάει στο ξενοδοχείο για έλεγχο. «Είναι δημοκρατία αυτό; Να έρχεται να δουλέψει κάποιος για ένα 8ωρο και να τον παρακολουθούν; Να δώσετε εντολή να ξηλωθούν οι κάμερες τώρα!» σημείωσαν οι εργαζόμενοι απαιτώντας την άμεση παρέμβαση της Αρχής. Ωστόσο εισέπραξαν απλά την απάντηση ότι πρέπει «να βγει πόρισμα», να «ληφθεί μια απόφαση», αλλά και ότι... «πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα».

Οι συνδικαλιστές, οι οποίοι προχώρησαν στο συμβολικό «ξήλωμα» μιας κάμερας, επέβαλαν στην εργοδοσία τη δέσμευση ότι το σύστημα παρακολούθησης δε θα λειτουργήσει μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ξεκαθάρισαν ωστόσο ότι θα επανέλθουν ακόμα πιο αποφασιστικά περιφρουρώντας κάθε εργασιακό δικαίωμα και αντιπαλεύοντας την τρομοκρατία της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ