Πέμπτη 9 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Γενική απεργία και κατάσταση έκτακτης ανάγκης

ΚΙΤΟ.--

Σκληραίνουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι έναντι της πολιτικής της κυβέρνησης του Αλφρέντο Παλάσιο, που σημειωτέον βρίσκεται στην εξουσία μετά την ανατροπή (εξαιτίας της λαϊκής αγανάκτησης) του προέδρου Λούσιο Γκουτιέρες, που παρότι εκλέχτηκε με τη στήριξη των λαϊκών δυνάμεων στην πορεία τις πρόδωσε.

Ετσι, οι εργαζόμενοι μετά από πολλές προειδοποιήσεις ξεκίνησαν χτες γενική απεργία και αποκλεισμούς δρόμων και βασικών οδικών αρτηριών, απαιτώντας τον άμεσο τερματισμό οιουδήποτε είδους διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ για Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου (TLC), καταδικάζοντας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και απαιτώντας αύξηση του κατώτατου μισθού σε 30 δολάρια, σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων και όχι αύξηση των ωρών απασχόλησης.

Ο Μεσίας Ταταμούες, επικεφαλής του Συντονιστικού των Ταξικών Ενωτικών Οργανώσεων των Εργαζομένων (Cedoc-Cut), λίγο πριν την πραγματοποίηση - το απόγευμα τοπική ώρα - χτες των διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα και άλλες πόλεις προειδοποιούσε ότι εάν δεν υπάρξει αντίδραση και αποδοχή των αιτημάτων τότε οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν και η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση Παλάσιο κήρυξε εκ νέου τις περιοχές Σουκούμπιος, Ορεγιάνα και Νάπο στον Αμαζόνιο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με παράλληλη αναστολή όλων των συνταγματικών δικαιωμάτων, εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων στον πετρελαϊκό τομέα, που ήδη έχει προκαλέσει το σταμάτημα της παραγωγής. Την Τρίτη οι εργαζόμενοι άρχισαν εκ νέου απεργία μετά τη μη ικανοποίηση των αιτημάτων για καταβολή των καθυστερούμενων μισθών αλλά και των απάνθρωπων συνθηκών εργασίας που επικρατούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ