Τρίτη 14 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΦΛΩΡΙΝΑ - ΧΩΝΑΙΟΣ»: Εκατοντάδες άνδρες των ΜΑΤ και της αστυνομίας κινητοποίησε η κυβέρνηση ενάντια στους απολυμένους και απλήρωτους εργαζόμενους της «Φλώρινα - Χωναίος», που διεκδικούν αποζημιώσεις και δεδουλευμένα δύο χρόνων. Οι εργαζόμενοι εδώ και μήνες περιφρουρούν το εργοστάσιο προσπαθώντας να εμποδίσουν τις τράπεζες να βγάλουν στο σφυρί τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης και να διασφαλίσουν ότι θα πληρωθούν τα όσα τους χρωστάει ο εργοδότης. Ομως η κυβέρνηση απέδειξε για άλλη μια φορά ποιον υπηρετεί. Με τεράστια κινητοποίηση της αστυνομίας παρείχε προστασία στο τραπεζικό κεφάλαιο, ώστε να μπει στο χώρο να κάνει εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης και να αρχίσει να ξηλώνει μηχανήματα από το εργοστάσιο. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΜΕ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ: Με ομόφωνη απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συμμετέχουν στην αυριανή πανεργατική απεργία και ταυτόχρονα την επεκτείνουν και τη μετατρέπουν σε 48ωρη, στις 15 και 16 Μάρτη, δυναμώνοντας τον αγώνα τους συνολικά απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ: Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χτες μεταξύ του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ ΟΤΑ). Και σε αυτή τη συνάντηση ξεκαθαρίστηκε «ωμά και προκλητικά ότι δεν υπάρχει καμιά συγκεκριμένη απάντηση στα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων (αυξήσεις, συμβάσεις, ΒΑΕ) στον κλάδο, παρά μόνο γενικόλογες απαντήσεις», όπως γινόταν και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, σημειώνουν σε δελτίο Τύπου οι ταξικές δυνάμεις, η ΔΑΣ ΟΤΑ. Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν την απάντηση που αρμόζει στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης συμμετέχοντας μαζικά στην αυριανή απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ