Τρίτη 14 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ξεπερασμένο το οκτάωρο...

Απροκάλυπτος ο υφυπουργός Εργασίας σε Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Αναφανδόν υπέρ των «ευέλικτων» μορφών εργασίας που χτυπάνε κατακτήσεις χρόνων των εργαζομένων τάχθηκε χτες ο υφυπουργός Απασχόλησης Γ. Γιακουμάτος απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντώνη Σκυλλάκου.

Αντικείμενο της Ερώτησης ήταν η μονιμοποίηση 205 εργαζομένων στην «ΕΘΝΟΚΑΡΤΑ», οι οποίοι απασχολούνται μέσω του γραφείου ενοικίασης εργαζομένων «AXION PLAN», συμφερόντων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι από τους σχετικούς ελέγχους που έγιναν δεν παρουσιάστηκε καμία παρανομία (!) και οι εργαζόμενοι αμείβονται με βάση τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Κατά τον Γ. Γιακουμάτο, από τον Απρίλη του 2004 έχει σταματήσει η επιδότηση από τον ΟΑΕΔ στις εταιρίες ενοικίασης εργαζομένων.

Ο υφυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στις συλλογικές συμβάσεις και υπερασπίστηκε τις «ευέλικτες» μορφές εργασίας οι οποίες, όπως είπε, λόγω της... παγκοσμιοποίησης ισχύουν σε όλες σχεδόν τις χώρες. Δεν μπορούμε, δήλωσε απροκάλυπτα, να μείνουμε μόνο στις «παλιές σχέσεις εργασίας» και στο οκτάωρο γιατί έτσι θα οδηγηθούμε «στην υπανάπτυξη» και θα δυσκολέψουμε την ανάπτυξη.

Οι εταιρίες ενοικίασης εργαζομένων στην ουσία αποτελούν ένα νόμιμο δουλεμπόριο, τόνισε στην παρέμβασή του ο Αντ. Σκυλλάκος υπογραμμίζοντας ότι αυτές αναπτύχθηκαν επί ΠΑΣΟΚ με τη σύμφωνη γνώμη και της ΝΔ. Ο βουλευτής είπε ότι οι 205 «νοικιαζόμενοι εργαζόμενοι» προσφέρουν ίδια δουλιά με τους μόνιμους συναδέλφους τους αλλά με χαμηλότερες αμοιβές και χωρίς ουσιαστική προστασία. Μάλιστα, λόγω των φημών για συγχώνευση της «Εθνοκάρτας» με την Εθνική Τράπεζα, οι εργαζόμενοι ανησυχούν για το μέλλον τους αφού υπάρχει πιθανότητα να γίνουν απολύσεις. Λόγω της ανασφάλειας και της τρομοκρατίας, οι εργαζόμενοι αυτοί χρησιμοποιούνται και ως απεργοσπαστικός μηχανισμός κατέληξε ο Αντ. Σκυλλάκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ