Τρίτη 14 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Ανοδος για τις ταξικές δυνάμεις

Αύξηση των ταξικών δυνάμεων καταγράφτηκε στα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας, που ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα της Κυριακής. Ο συνδυασμός της «Ταξικής Ενότητας», που στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ, αναδείχτηκε δεύτερη (από τρίτη) δύναμη στους αντιπροσώπους και στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, εκλέγοντας και τον έναν από τους τέσσερις αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ.

Τα τελικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Εγγεγραμμένοι 130, ψήφισαν 128, έγκυρα 127. Για το Διοικητικό Συμβούλιο, η «Ταξική Ενότητα» έλαβε 31 ψήφους (είχε 24), 3 έδρες (είχε 2), ποσοστό 24,40% (από 16,80%). Για τη ΓΣΕΕ πήρε 17 ψήφους και εξέλεξε έναν αντιπρόσωπο.

Η ΠΑΣΚΕ πήρε 79 ψήφους (είχε 89), 10 έδρες (είχε 10) και ποσοστό 62,20% (είχε 63,12%). Ενώ για τη ΓΣΕΕ πήρε 47 ψήφους και εξέλεξε 3 αντιπροσώπους, συμπεριλαμβάνοντας στο ψηφοδέλτιό της και υποψήφιους της «Αυτόνομης Παρέμβασης».

Η ΔΑΚΕ πήρε 17 ψήφους (είχε 28), 2 έδρες (είχε 3) και ποσοστό 13,30% (είχε 19,85%), ενώ έχασε τον ένα αντιπρόσωπο στη ΓΣΕΕ.

Ο συνδυασμός της «Ταξικής Ενότητας» στερήθηκε την 4η έδρα στο ΔΣ από το ένα άκυρο, που την έφερε σε ισοψηφία με την ΠΑΣΚΕ στα υπόλοιπα. Υστερα από κλήρωση, η έδρα κατέληξε στην ΠΑΣΚΕ.

Η άνοδος σε ποσοστά, ψήφους και έδρες της «Ταξικής Ενότητας» δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία». Είναι το αποτέλεσμα της «δουλιάς μυρμηγκιού» που έγινε μέσα στην τριετία που μεσολάβησε από το προηγούμενο συνέδριο του ΕΚ, της καθημερινής επαφής με τους εργαζόμενους - μέσα και έξω από τους χώρους δουλιάς - και τα προβλήματά τους, αλλά και της αγωνιστικής κατεύθυνσης επίλυσής τους που έχουν δώσει οι ταξικές δυνάμεις. Προοπτική που αγκαλιάζει όλο και περισσότερα τμήματα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ