Παρασκευή 23 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΓΜΕ
Προς νέα συρρίκνωση

Για παραπέρα συρρίκνωση του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, με το κλείσιμο των περιφερειακών μονάδων και τη μεταφορά δραστηριοτήτων του σε ιδιώτες, προϊδέασε ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκης, κατά τη συνάντηση που είχε προχτές με το Σωματείο Εργαζομένων του ΙΓΜΕ.

Ο υπουργός χαρακτήρισε τη συνάντηση διερευνητική και ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις, ωστόσο υπό τη μορφή ερωτημάτων και «σκέψεων» έθεσε ζήτημα ότι «δεν είναι χρήσιμα, μαθαίνω, τα περιφερειακά τμήματα», ότι θα έβλεπε ένα ΙΓΜΕ κεντρικό όργανο και οι διάφορες δραστηριότητες να λειτουργούν μέσα από εταιρίες ανταγωνιστικά στην αγορά... Ακόμα και στο ζήτημα του ειδικού ταμείου για εφάπαξ, είπε δήθεν χαριτολογώντας «πόσο θα μου κοστίσει να το κλείσω;».

Οι κυβερνητικές αυτές προθέσεις ήρθαν να δώσουν μεγαλύτερη σημασία και επικαιρότητα στη χτεσινή ημερίδα που διοργάνωσε το σωματείο με θέμα «Το ΙΓΜΕ στον ορίζοντα του 21ου αιώνα - εγγύηση για την ολοκληρωμένη διαχείριση των φυσικών πόρων και των γεωλογικών πληροφοριών».

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι του υπουργείου Ανάπτυξης, κομμάτων, του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και συνδικάτων. Αναγνωρίστηκε η ιδιαίτερη σημασία του ΙΓΜΕ, όπως και το ότι έχει οδηγηθεί σε κρίση και ότι επιβάλλεται η ενίσχυσή του από το κράτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ