Παρασκευή 23 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Κηρύχθηκε παράνομη η απεργία

Παράνομη και καταχρηστική κήρυξε με χτεσινή του απόφαση το Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας την απεργία διαρκείας των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Χαλκίδας, υποστηρίζοντας ότι «η απεργία διαρκείας, που κήρυξε το σωματείο εργαζομένων, διακυβεύει τα συμφέροντα της νεοσύστατης εταιρίας». Το ΔΣ συνεδρίασε αργά χτες το βράδυ για να εκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει νέες αποφάσεις. Παράλληλα προκήρυξε γενική συνέλευση των εργαζομένων την ερχόμενη Τετάρτη 28 του Ιούνη.

Συνδικαλιστές του Ναυπηγείου, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης, έκαναν λόγο για κυβερνητική παρέμβαση, έτσι ώστε να λήξει η κινητοποίηση και η αντίσταση των εργαζομένων να μην πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Κάτι που απευχότανε η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε ζητούσε επειγόντως εκτονωτικές συναντήσεις με διάφορους υπουργούς και κυβερνητικούς παράγοντες.

Εξάλλου, είναι γνωστή η προκλητική ανοχή της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΕΤΒΑ απέναντι στο νέο ιδιοκτήτη εφοπλιστή Στ. Ηλία και στην αθέτηση των δεσμεύσεων από τη συμφωνία πώλησης των Ναυπηγείων, κυρίως για την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων με το προηγούμενο εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ