Παρασκευή 23 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΕ-ΟΤΕ
Αρχή με αποκλεισμό της ΕΣΚ

Με τον αποκλεισμό από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΜΕ-ΟΤΕ της παράταξης της ΕΣΚ, άρχισε τη δράση του το νέο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας που προέκυψε από το πρόσφατο συνέδριο. Στη νέα ΕΕ, συμμετέχουν όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αγωνιστική Συνεργασία», ΑΣΕ, οι οποίες επικαλούμενες δήθεν διατάξεις του καταστατικού, προχώρησαν στον αποκλεισμό εκείνης της συνδικαλιστικής δύναμης, που με συνέπεια μάχεται κατά της συναίνεσης και της υποταγής στην κυβερνητική και εργοδοτική πολιτική.

Η άρνηση των υπόλοιπων παρατάξεων για τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού προεδρείου στο ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ -καταγγέλλει η ΕΣΚ- συνιστά ξεκάθαρη πολιτική επιλογή, αφού η επίκληση του καταστατικού γίνεται από αυτούς που έκαναν τέτοιες τροποποιήσεις, ώστε να αποκλείουν τις λεγόμενες «μικρές» παρατάξεις.

Οπως σημειώνει η ΕΣΚ, εντύπωση προκάλεσε η στάση των «αριστερών» δυνάμεων της Αγωνιστικής Συνεργασίας (Συν) και της ΑΣΕ, που απέδειξαν άλλη μια φορά, πως ο τυχοδιωκτισμός τους δεν έχει όρια. Επιβεβαιώνοντας έτσι πως ο πραγματικός στόχος της ευκαιριακής εκλογικής τους συνεργασίας στο συνέδριο της ΟΜΕ ήταν ο αποκλεισμός της ΕΣΚ. Υπενθυμίζεται μόνο, πως κατά τη συγκρότηση προεδρείου στην ΠΕΤ ΟΤΕ - το μεγαλύτερο σωματείο του χώρου - η ΕΣΚ συνεπής στη θέση της για αντιπροσωπευτικά προεδρεία, υποστήριξε και επέβαλε τη συμμετοχή των δύο παρατάξεων, αν και δεν πληρούσαν τους τυπικούς καταστατικούς όρους...

Η ΕΣΚ στην ανακοίνωσή της τονίζει, ότι ο αποκλεισμός της από την ΕΕ, δε θα την εμποδίσει να παλέψει ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΟΤΕ και ν' αντιταχθεί στις επιλογές υποταγής, της νέας πολύχρωμης ηγεσίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ