Κυριακή 19 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Κίμων Ιωαννίδης
Κίμων Ιωαννίδης
Φωτ.

Αύριο 20 Μάρτη συμπληρώνονται 9 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας συντρόφου, συζύγου, πατέρα και παππού ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ.

Παρά το ότι τα χρόνια περνούν και γυρισμό δεν έχουν, νιώθουμε την απουσία του, το μεγάλο κενό που μας άφησε.

Με την ευκαιρία του επικείμενου Συνεδρίου της ΚΝΕ, έντονα έρχεται στη μνήμη μου η αγάπη του προς τη νεολαία, η συμβολή του στην ανάπτυξη του κινήματός της.

Ως στέλεχος της ΟΚΝΕ, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΕΠΟΝ, με συμμετοχή του στις 23 Φλεβάρη στη σύσκεψη στο σπίτι της οδού Πλακεντίας, συνέβαλε με όλες τις δυνάμεις του στην ανάπτυξη της δουλιάς στη νεολαία.

Τιμώντας την αξέχαστη μνήμη του, προσφέρω στην ΚΝΕ 300 ευρώ με την ευχή να έχουν επιτυχία οι εργασίες του 9ου Συνεδρίου της και στην παραπέρα ανάπτυξη της δουλιάς στη νεολαία, αναγκαία προϋπόθεση για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε.

Γιάννα Τρικαλινού

* * *

Φωτ.

Στις 21 Μάρτη συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατο του συντρόφου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων, 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η σύζυγός του Ντίνα Αναγνωστοπούλου

* * *

Στη μνήμη του ΑΓΗΣΙΛΑΟΥ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ, ο Μιχάλης Παρασκευάς πρόσφερε στο «Ριζοσπάστη» 50 δολάρια ΗΠΑ.

* * *

φωτ.

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τότε που «έφυγε» ο αγωνιστής ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΛΠΑΚΑΚΗΣ, από τα Πλευριανά Μυλοποτάμου Ν. Ρεθύμνης. Υπήρξε αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του ΚΚΕ, στο οποίο και έμεινε αφοσιωμένος έως το θάνατό του.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη των συντρόφων του, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, ΝΙΚΟΥ ΠΕΡΡΑΚΑΚΗ και ΑΛΕΚΟΥ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ, η σύζυγός του Αρετή Παλπακάκη προσφέρει, μέσω ΝΕ Ρεθύμνου, 300 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ηλίας Δεδούσης
Ηλίας Δεδούσης
* * *

Φωτ.

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας μητέρα και γιαγιά ΙΩΑΝΝΑ (Γιαννίτσα) ΠΥΡΟΜΑΛΗ.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αλσούπολης - Καλογρέζας.

Η κόρη της Κική

Τα εγγόνια της Αναστασία και Γιάννης

* * *

Μεταξύ των Ελλήνων μεταναστών στη Φραγκφούρτη, οι οποίοι στη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών ανέπτυξαν σημαντική και με διάφορους τρόπους αντιδικτατορική δράση, ήταν και οι ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΕΜΗΣ, ΘΥΜΙΟΣ ΔΑΡΛΑΜΗΤΣΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΟΥΖΑΛΗΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ και ΒΑΪΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, ΜΗΤΣΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ, ΛΑΖΑΡΟΣ ΔΟΛΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΡΟΔΗΜΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΙΝΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ και ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, οι οποίοι δε ζουν πια.

Στη μνήμη τους, καθώς επίσης στη μνήμη των 75 συγχωριανών μου από την Κορνοφωληά Εβρου, μαχητών και αξιωματικών του ΔΣΕ, οι οποίοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια του Εμφύλιου, προσφέρω 2.000 ευρώ στο ΚΚΕ και 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Γεώργιος Σταυρόπουλος, Κορνοφωληά

* * *

φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μου ΗΛΙΑ ΔΕΔΟΥΣΗ, αντιστασιακού, δικηγόρου από τη Χρύσοβα Μεσσηνίας, ο οποίος για την πατριωτική δράση του διώχτηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δικηγόρων, 200 ευρώ.

Νίκος Πανταζόπουλος
Νίκος Πανταζόπουλος
Η σύζυγος Αικατερίνη Δεδούση

  • Επίσης στη μνήμη του Ηλία Δεδούση, η ανιψιά του Μαρία Περίχαρου - Τσούντα πρόσφερε 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δικηγόρων.

* * *

Φωτ.

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ Δ. ΚΟΥΤΡΟΥΦΙΝΗΣ γεννήθηκε στο Λάλουκα Αργολίδας το 1931.

Πέθανε στις 9 Φλεβάρη 2006.

Στις ιδέες του κομμουνισμού, τον μύησε ο αδελφός του ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΦΙΝΗΣ, αντάρτης του ΕΛΑΣ και μαχητής του ΔΣΕ, ο οποίος εκτελέστηκε το 1949.

Ο Αν. Κουτρουφίνης έμεινε πιστός στο ΚΚΕ έως το τέλος και στάθηκε δίπλα στο Κόμμα του σε όλες τις δύσκολες στιγμές του. Οσα προβλήματα και αν του δημιούργησαν οι αντίπαλοι του Κόμματος, ποτέ δε λύγισε. Αντίθετα, ριχνόταν με μεγαλύτερο πάθος στη μάχη για τα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού.

Ικανοποιώντας την τελευταία επιθυμία του, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης, 100 ευρώ, με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατό του και δεσμευόμαστε να επαναλαμβάνεται η προσφορά κάθε χρόνο την ημερομηνία του θανάτου του.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 19 Μάρτη, συμπληρώνονται 40 μέρες από το θάνατο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, από το Ροδοχώρι Νάουσας.

Στη μνήμη της, η κόρη της Δέσποινα Βιτάλη προσφέρει 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Γιώργος Τρικαλινός
Γιώργος Τρικαλινός
* * *

Φωτ.

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΚΑΛΑΣ γεννήθηκε το 1925 στην Τερπνή Σερρών. Παιδί πολυμελούς οικογένειας, βίωσε από μικρός τη φτώχεια και την αδικία. Στην Κατοχή εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ και έδρασε στην περιοχή της Νιγρίτας και σε όλο το νομό Σερρών. Για την πατριωτική δράση του, μετά την Απελευθέρωση, πιάστηκε και εξορίστηκε στο Μακρονήσι, όπου μαζί με τις χιλιάδες των πολιτικών εξόριστων, έζησε τα απάνθρωπα βασανιστήρια και την ταπείνωση, αλλά δεν πρόδωσε τα ιδανικά του.

Το 1963 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη και συνέχισε τον αγώνα του. Από τα πιο δραστήρια μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων, του ιστορικού σωματείου «Καραβάν Σαράι», συμμετείχε στους ηρωικούς εργατικούς αγώνες της εργατομάνας Θεσσαλονίκης. Στήριζε το ΚΚΕ ακλόνητα σε όλες τις δύσκολες στιγμές και τη ζωή του φώτιζε πάντα ο ανηφορικός δρόμος του Κόμματός του.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του πρόσφερε 30 ευρώ στην ΚΟΒ Κάτω Τούμπας.

* * *

Φωτ.

Τρία χρόνια πέρασαν από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΘΑΡΙΑΣ. Γεννήθηκε το 1930 στο Λιτόχωρο. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή, μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας, η τρομοκρατία που ξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα τον ανάγκασε, το 1946, να καταφύγει στο ΔΣΕ.

Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, από όπου επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του το 1959. Εμεινε έως το τέλος της ζωής του, πιστός στα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε και άξιος οικογενειάρχης.

Γιώργος Αναγνωστόπουλος
Γιώργος Αναγνωστόπουλος
Στη μνήμη του και στη μνήμη του αδελφού του ΝΤΙΝΟΥ ΚΑΘΑΡΙΑ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στη διάρκεια του Εμφύλιου, προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η σύζυγος Χρυσάνθη Καθαριά

Τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΙΩΑΝΝΗ Δ. ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω στη ΝΕ Κιλκίς 50 ευρώ.

Κώστας Κωνσταντινίδης, φαρμακοποιός

* * *

Φωτ.

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΑΣ, ο οποίος πέθανε πριν από 7 μήνες, γεννήθηκε στο Λιτόχωρο το 1924. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ, πολέμησε στο Γράμμο και στο Βίτσι και τραυματίστηκε.

Στην Πολωνία κατέφυγε πολιτικός πρόσφυγας μετά το τέλος του Εμφύλιου, από όπου επαναπατρίστηκε το 1976 και ζούσε στη Θεσσαλονίκη.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του πρόσφερε 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω της ΚΟ Θεσσαλονίκης.

* * *

Φωτ.

Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, από το Κεφαλόβρυσο Μεσσηνίας, στην Κατοχή ήταν αντάρτης του 9ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ.

Μετά τη Βάρκιζα, οι διώξεις τον ανάγκασαν να εγκατασταθεί στην Καλλιθέα Αττικής.

Υπήρξε συνεπής αγωνιστής και πιστός στα ιδανικά του έως το θάνατό του.

Στη μνήμη του προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Βύρωνα.

Η κόρη του Αθανασία Πανταζοπούλου - Παπαδέδε

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη των 22 παλικαριών που εκτελέστηκαν στην Καλογρέζα και στη μνήμη του συζύγου μου ΚΙΜΩΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, προσφέρω 50 ευρώ στην ΚΟΒ Νεάπολης - Σαφράμπολης - Περισσού του ΚΚΕ και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Χρύσα Ιωαννίδου

* * *

Φωτ.

Ο ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΣΟΥΚΑΡΕΛΑΣ, ο οποίος πέθανε πριν από 10 χρόνια, γεννήθηκε στο χωριό Μαγούλα Ελασσόνας. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης - ΕΛΑΣ, υπηρέτησε στο Ιππικό και διακρίθηκε. Στον Εμφύλιο, ήταν μαχητής του ΔΣΕ, πολέμησε στον Ολυμπο, στο Γράμμο και τραυματίστηκε.

Κώστας Παλκαπάκης
Κώστας Παλκαπάκης
Από το φθινόπωρο του 1950 έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, είχε υπεύθυνες θέσεις στο Σύλλογο των Πολιτικών Προσφύγων και επί 15 χρόνια ήταν δάσκαλος στα Ελληνόπουλα, παιδιά των Πολιτικών Προσφύγων.

Επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του το 1988.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του και τα παιδιά του πρόσφεραν 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη». Πρόσφεραν ακόμη 10 ευρώ στη μνήμη του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΔΑΜΑΝΗ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, οι φίλοι του από το Μέντεν της Γερμανίας πρόσφεραν στο ΚΚΕ 400 ευρώ, μέσω της ΚΟ Γερμανίας.

* * *

Συμπληρώνονται 4 χρόνια από τις 21 Μάρτη 2002, που «έφυγε» από κοντά μας, στα 64 χρόνια του, ο αγαπημένος σύζυγός μου, ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, αγωνιστής της ειρήνης και οπαδός του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο και λίγα λουλούδια στον τάφο του, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Γαλατσίου.

Μαρία Μανώλη

* * *

Φωτ. 2

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΠΟΥΝΑΣ, μέλος του ΚΚΕ και αθλητής του μπάσκετ με πλούσια κοινωνική δράση, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία των Τρικάλων, όπου ζούσε.

Στις 12 Μάρτη 2004 «έφυγε» αναπάντεχα από κοντά μας και μας γέμισε με ανείπωτο πόνο.

Ο πατέρας του ΑΣΤΕΡΗΣ ΣΑΠΟΥΝΑΣ «έφυγε» στις 5 Απρίλη 2005 συντετριμμένος από το βαρύ και άδικο χτύπημα της μοίρας. Στην Κατοχή, πολύ νωρίς εντάχθηκε στην αντιστασιακή οργάνωση Θεσσαλικός Ιερός Λόχος (ΘΙΛ) και αργότερα, με την ίδρυση της ΕΠΟΝ, πέρασε στις γραμμές της. Αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για τις αξίες και τα ιδανικά του ΚΚΕ. Παρά τις διώξεις, τις φυλακίσεις και τις εξορίες στο Μακρονήσι και στα Γιούρα, παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του και τα υπηρέτησε έως το τέλος της ζωής του.

Η Σοφία Καραγιάννη - Σαπουνά, στη μνήμη του γιου της Παναγιώτη και του συζύγου της Αστέρη, ο Θανάσης και η Λίτσα Γεροκώστα, στη μνήμη του αδελφού και πατέρα, ο Βαγγέλης και ο Αστέρης, στη μνήμη του θείου και παππού, προσφέρουν 250 ευρώ στη ΝΕ Τρικάλων και 50 ευρώ στο Παράρτημα Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ.

Παναγιώτης Σαπουνάς
Παναγιώτης Σαπουνάς
* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 5 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας πρόωρα και άδικα ο αγωνιστής συνδικαλιστής του ΟΣΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΜΑΣ.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΝΑ ΚΟΒ Εκπαιδευτικών, 300 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ και των αγώνων της εργατικής τάξης.

Γιούλα Παπαϊωάννου

* * *

φωτ.

Στις 16 Μάρτη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» για το μακρινό ταξίδι ο ΛΟΥΚΑΣ ΚΟΝΤΟΣ.

Στη μνήμη του, προσφέρω 50 ευρώ στην ΚΟΒ Πλινθόκτιστων Καισαριανής.

Βαγγέλης Ρουμελιώτης

* * *

Φωτ.

Ο λατρευτός μας ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Θεοδώρου ΝΤΟΥΣΚΑΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1945, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 20 Γενάρη 2006, γεννήθηκε το 1923 στο χωριό Βουβοπόταμος Πρέβεζας. Παιδί πολυμελούς αγροτικής οικογένειας, από μικρός μπήκε στη βιοπάλη. Μαχητής του ΔΣΕ από τον Ιούνη του 1948, διμοιρίτης στην Ταξιαρχία Πετρίτη, έζησε πολιτικός πρόσφυγες στην Τασκένδη, όπου εργάστηκε στο εργοστάσιο ΜΠΣ και σε οικοδομικές επιχειρήσεις. Εκεί παντρεύτηκε την Ουρανία Μπέκα και απέκτησαν δυο παιδιά, την Ναυσικά και τον Αχιλλέα.

Με τον επαναπατρισμό τους, το Μάη του 1977, εργάστηκε στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Υμηττού.

Δεν τον ξεχνούμε.

Η σύζυγος Ουρανία

Ιωάννα Πυρομάλη
Ιωάννα Πυρομάλη
Τα παιδιά Ναυσικά και Αχιλλέας

Τα εγγόνια Ράνια, Βασίλης, Σόνια

* * *

Φωτ.

Πρόσφατα «έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και Μακρονησιώτης ΑΛΚΗΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ από το Τέρπυλο Κιλκίς. Οταν αφέθηκε ελεύθερος, εντάχθηκε στην ΕΔΑ και εκλέχτηκε ο πρώτος κομμουνιστής πρόεδρος στο χωριό του. Η χούντα τον έπαυσε από τη θέση του. Μετά τη μεταπολίτευση, ως μέλος του ΚΚΕ, συμμετείχε στους λαϊκούς αγώνες.

Στη μνήμη του, τα παιδιά του Δαμιανός και Ελένη και ο εγγονός του Αλκης Ευθυμιάδης πρόσφεραν 30 ευρώ στην ΚΟΒ Πολίχνης.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου και συζύγου μου ΝΩΝΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕΑ, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, 50 ευρώ.

Σπάρτη Χαραλαμπέα

* * *

Ο Θανάσης Εμμανουήλ πρόσφερε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας Θεσσαλονίκης, στη μνήμη του παππού του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ και του πατέρα του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ.

* * *

Στη μνήμη του συζύγου μου ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ, προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εγνατίας.

Μαρίκα Παπαθανάση

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το θάνατο του ΙΩΑΝΝΗ ΒΟΥΛΟΓΙΑΝΝΗ, μέλους του ΚΚΕ από το 1979 και για πολλά χρόνια μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του πρόσφερε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων.


Αστέρης Σαπουνάς
Αστέρης Σαπουνάς

Νίκος Καραγιώργος
Νίκος Καραγιώργος

Βασίλης Ντούσκας
Βασίλης Ντούσκας

Λουκάς Κοντός
Λουκάς Κοντός

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ