Παρασκευή 17 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Υπό αμφισβήτηση το δικαίωμα στην απεργία

Αποκαλυπτική η απάντηση της Κομισιόν σε Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Τούσσα, σχετικά με την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών

Πλήρη κάλυψη στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ για την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Πλήρη κάλυψη στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ για την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Κόλαφο για τις πολιτικές δυνάμεις της ευρω-λαγνείας και του συμβιβασμού, που επί χρόνια προσπαθούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα και να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι δήθεν η ΕΕ προστατεύει τα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες, αποτελεί η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Τούσσα, σχετικά με το επαίσχυντο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης που επέβαλε στους ναυτεργάτες η κυβέρνηση, αντιγράφοντας κατά γράμμα την τακτική του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, επιβεβαιώνεται ότι βασική προτεραιότητα της ΕΕ, των δυνάμεων του ευρωπαϊκού και ντόπιου κεφαλαίου είναι η επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη και συνολικά στο λαό.

Στην ερώτηση για το «αν καταδικάζει τις απαράδεκτες κυβερνητικές προσπάθειες περιορισμού και αμφισβήτησης θεμελιωδών κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων του ελληνικού λαού συνολικά», η Κομισιόν, αφού υποκριτικά αναφέρει ότι «ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων "ορίζει ότι οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να προσφεύγουν, σε περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων, σε συλλογικές δράσεις για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους, συμπεριλαμβανομένης της απεργίας"» και ότι το δικαίωμα της απεργίας προβλέπεται στα Συντάγματα πολλών κρατών -μελών και σε Διεθνείς Συμβάσεις, δηλώνει προκλητικά ότι η Συνθήκη της ΕΕ δεν προβλέπει μέτρα προστασίας του δικαιώματος της απεργίας και ότι «ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων δεν είναι δεσμευτικός από νομική άποψη» (!)

Και με τον τρόπο αυτό, η Επιτροπή καλύπτει ανοιχτά την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών που επέβαλε η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως είχαν κάνει παλιότερα και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Οπως ανοιχτά καλύπτει και στηρίζει το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, του μεγάλου κεφαλαίου. Βάζει ουσιαστικά στο στόχαστρο την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, που, με σκληρούς ταξικούς αγώνες, θυσίες και αίμα κατάκτησε η εργατική τάξη.

Η Κομισιόν, με την απάντησή της, απογυμνώνει τα επιχειρήματα των πολιτικών δυνάμεων του ευρωμονόδρομου, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ που υπερασπίζονται την «ανταγωνιστικότητα», τις τέσσερις ελευθερίες (κίνησης κεφαλαίων, εμπορευμάτων, υπηρεσιών και εργαζομένων) της Συνθήκης του Μαάστριχτ, που από κοινού ψήφισαν στη Βουλή. Της Συνθήκης, δηλαδή, που η Επιτροπή προκλητικά δηλώνει ότι δεν προβλέπει το δικαίωμα της απεργίας.

Με αφορμή και την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σημειώνει ότι επίκαιρη και επιτακτική όσο ποτέ αναδεικνύεται η αναγκαιότητα της συστράτευσης με το ΚΚΕ στο μοναδικό δρόμο για την εργατική τάξη και το λαό: της αντίστασης, της ανυπακοής και της απειθαρχίας στην αντιδραστική, αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των άλλων εκπροσώπων του κεφαλαίου. Και καλεί τους εργαζόμενους να απεγκλωβιστούν από τα κόμματα του κεφαλαίου, να ενισχύσουν το ΚΚΕ και το ταξικό εργατικό κίνημα, να κλιμακώσουν τους αγώνες για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης, γενικότερα των εργαζομένων, για την οικοδόμηση του αντιμονοπωλιακού - αντιιμπεριαλιστικού μετώπου που θα οδηγήσει στη λαϊκή εξουσία και ευημερία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Φύλλο και φτερό» (2013-05-10 00:00:00.0)
Δεμένοι οι κάβοι (2010-12-15 00:00:00.0)
Οργανωνόμαστε σε κάθε πλοίο, σε κάθε ναυτότοπο (2006-02-24 00:00:00.0)
«Κερκόπορτα» για την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας (2002-07-12 00:00:00.0)
Κάτω τα χέρια από τους ναυτεργάτες (2002-06-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ