Παρασκευή 17 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΪΤΖΙΑΝ ΓΚΛΟΡΙ»
Καθηλωμένο στο λιμάνι

Για δεύτερη μέρα, οι ταξικές δυνάμεις μπλόκαραν το πλοίο, απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων και την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης

Το πλωτό φέρετρο, εκτός από τις άθλιες εργασιακές σχέσεις, κρύβει στο σκαρί του και βόμβες έτοιμες να εκραγούν...
Το πλωτό φέρετρο, εκτός από τις άθλιες εργασιακές σχέσεις, κρύβει στο σκαρί του και βόμβες έτοιμες να εκραγούν...
Δεμένο στο λιμάνι του Κερατσινίου για δεύτερο 24ωρο παρέμεινε χτες το οχηματαγωγό πλοίο «ΕΪΤΖΙΑΝ ΓΚΛΟΡΙ», καθώς από προχτές το απόγευμα βρίσκεται υπό την πολιορκία των ταξικών δυνάμεων της ΠΕΜΕΝ και του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Με το μπλοκάρισμα του πλοίου, οι Ενώσεις των μηχανικών και των θερμαστολαδάδων και συνολικά των ναυτεργατών, που συσπειρώνονται με τις ταξικές δυνάμεις, αρχίζουν μια σειρά πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στην τρομοκρατία που επικρατεί μέσα στα ακτοπλοϊκά πλοία και με απαίτηση την επαναπρόσληψη τώρα των ναυτεργατών που απολύθηκαν επειδή συμμετείχαν στην τελευταία μεγαλειώδη πανναυτεργατική απεργία. Στην περίπτωση του «ΕΪΤΖΙΑΝ ΓΚΛΟΡΙ», υπενθυμίζεται ότι η ΑΝΕΚ, που ναυλώνει το πλοίο, απέλυσε στη διάρκεια της απεργίας τον Α` μηχανικό.

Στο μεταξύ, η ακινητοποίηση του «ΕΪΤΖΙΑΝ ΓΚΛΟΡΙ» αποκάλυψε ταυτόχρονα την παραβίαση στοιχειωδών κανόνων ασφαλείας, συνολικά την άθλια κατάσταση του πλοίου και επιπλέον ότι ο Βαρδινογιάννης, κύριος μέτοχος της ΑΝΕΚ, παραβιάζει κατάφωρα τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, κόβοντας επιδόματα και μειώνοντας τους μισθούς. Μάλιστα, ήδη, αρκετά μέλη του πληρώματος έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την εφαρμογή της σύμβασης και τα δεδουλευμένα που τους έχει «φάει» η εταιρία.

Οσο αφορά την κατάσταση του πλοίου, αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι μέσα στο γκαράζ και σε χώρους που έχουν ηλεκτρικούς πίνακες βρίσκονται φιάλες προπανίου κι οξυγόνου! Κι αυτό, προκειμένου να κλείνονται επιτόπου οι τρύπες στις λαμαρίνες που ανοίγονται από τη σκουριά, η οποία κυριαρχεί παντού. Κι αυτό, ενώ το πλοίο μεταφέρει βυτία με εύφλεκτα υλικά!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ